Probleme la motoarele CFM International LEAP-1B de la aeronavele Boeing 737 MAX

În urma unor probleme depistate la motoarele CFM International LEAP-1B, Boeing a decis să stopeze zborurile de test cu aeronavele 737 MAX.

0 773

Zilele acestea, Boeing trece printr-o perioadă mai dificilă cu programul de testare la aeronavele Boeing 737 MAX. În urma unor probleme depistate la motoarele CFM International LEAP-1B, Boeing a decis să rețină temporar la sol toate avioanele 737 MAX.

Probleme la motoarele CFM International LEAP-1B

Tehnicienii au descoperit probleme de fabricație la discurile turbinei de joasă presiune. La scurt timp după raportarea acestor probleme la motoarele LEAP1-B, acțiunile Boeing au scăzut cu 3% la bursă.

Boeing-737-MAX-First-Flight

În ciuda problemelor întâmpinate, Boeing speră să livreze prima aeronavă conform planului. Malindo Air este clientul de lansare pentru noua generație de aeronave 737 MAX 8.

ASUS ZenFone 4

Până în prezent, motoarele LEAP-1B au acumulat aproximativ 2000 de ore de zbor pe avioanele 737 MAX 8. Luna trecută, motorul LEAP-1B a fost certificat ETOPS 180.

CFM International a declarat că modelul LEAP-1A, care echipează noile aeronave Airbus A320neo, nu are probleme de structură și funcționalitate.

S-ar putea sa-ti placa si

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »