blank

Primul zbor al avionului Boeing 777X a fost amanat din cauza vântului. Reprogramat pentru 25 ianuarie 2020.

0 630

Pe 23 și 24 ianuarie, Boeing a plănuit să ridice de la sol primul Boeing 777-9X. Trebuia să fie un moment istoric pentru aviație și omenire. Primul Boeing 777X la primul zbor, ceva unic. Doar că vremea nu a ținut cu producătorul american de avioane.

Din cauza vântului de peste 20knots și a ploilor torențiale, primul zbor al avionului Boeing 777X a fost amânat. Boeing a anunțat că mai încearcă sâmbătă, 25 ianuarie. Poate de data aceasta va fi cu mai mult noroc și zeii meteorologici vor face să fie vremea ideală pentru primul zbor.

Primul zbor al avionului Boeing 777X a fost amanat

Știu că mulți dintre voi vă întrebați de ce Boeing 777X nu a decolat pe condițiile existente de vânt de 20knots și ploaie torențială. Mai ales că în mod normal, avioanele comerciale certificate fac acest lucru.

Autoritățile abilitate din industria aeronautică au stabilit condiții speciale pentru primul zbor ever al unui avion. Au fost impuse niște limitări meteorologice, cu vânt de până la 10 knots. Plus direcția de decolare Boeing 777X este un avion nou, proiectat și construit de la zero, care vine echipat și cu unele tehnologii unice.

Despre Boeing 777X

Despre Boeing 777X putem spune că se vrea a fi la fel de popular precum actualul model triple seven aflate în serviciul comercial, doar că mai eficient și mai încăpător. Iar găselnița cu aripile pliabile îl face pe 777X să fie unic.

boeing 777X first flight

FAA a stabilit 10 condiții pe care trebuie să le îndeplinească vârfurile pliabile. Unele sunt legate de modul prin care piloții trebuie să fie avertizați dacă wingleturile nu sunt poziționate corespunzător pentru zbor. Trebuie să existe un mecanism care să blocheze decolarea avionului dacă vârfurile aripilor nu sunt extinse și pregătite de zbor. Și o altă condiție impuse un mecanism special care să prevină îndoirea vârfurilor aripilor în timpul zborului.

Boeing nu are cea mai bună perioadă din istoria sa. Să sperăm că noile avioane 777X vor reuși să resusciteze încrederea oamenilor și a companiilor aeriene în producătorul american de avioane.

Stați cu ochii pe noi și pe Boeing pentru informații actualizate!

Leave A Reply

Your email address will not be published.