Primul Boeing 737 MAX 8 Blue Air intră în serviciul operațional pe ruta București – Lisabona

0 2.072

Blue Air anunță intrarea în serviciul operațional a noii aeronave de tip Boeing 737-8 MAX (Boeing îi spune 737 MAX 8), înmatriculată YR-MXA. Vă reamintim că ieri, 1 aprilie, Blue Air a sărbătorit recepția primei aeronave Boeing 737-8 MAX. Eveniment inaugural a avut loc la Aeroportul Internațional Henri Coandă, în prezența reprezentanților din compania Blue Air, a partenerilor și a oficialilor de rang înalt. Nu au lipsit televiziunile, site-urile de news și cele de profil printre care și airlinestravel.roBlue Air marchează o dublă premieră, noua sa aeronavă fiind primul avion Boeing 737-8 MAX care va opera zboruri comerciale în România și primul care se alătura flotei unui transportator aerian român. Noua aeronavă Boeing 737-8 MAX, înmatriculată YR-MXA, va intrat în serviciul operațional astăzi, 2 aprilie 2021, având programată prima cursă cu pasageri pe ruta București Otopeni – Lisabona. Aeronava va opera zboruri către cele mai atractive destinații ale Blue Air: Londra Heathrow, Amsterdam, Barcelona, Lisabona și Paris Charles de Gaulle.

Boeing 737 MAX 8 Blue Air va opera primul zbor comercial pe ruta București – Lisabona

Astazi aeronava Boeing 737-8 MAX va zbura spre Lisabona la ora 20:30, iar maine spre Malaga si Frankfurt, in continuare urmand sa deserveasca cu prioritate aceste destinatii precum si Londra Heathrow si Amsterdam.

Botezul aeronavei Boeing 737 MAX 8 (YR-MXA) Blue Air la Bucuresti

Pe 1 aprilie, prima aeronava 737 MAX 8 Blue Air a aterizat la Bucuresti si, asa cum se obisnuieste, a primit botezul tunurilor cu apa. Avionul a fost intampinat de reprezentantii companiei aeriene Blue Air, de oficialitati de rang inalt, politicieni, parteneri Blue Air si presa. #blueair #flyblueair #737max8 #aviation #Watercannon Mai multe informatii pe: https://airlinestravel.ro Video by Teodor Coman

Publicată de Airlines Travel pe Vineri, 2 aprilie 2021

Blue Air a operat un zbor inaugural survol deasupra României, ieri 1 aprilie, pentru  parteneri, agenții, reprezentanți ai autorităților și o parte dintre clienții fideli ai companiei. La bordul aeronavei s-a aflat conducerea Blue Air care s-a bucurat împreună cu ceilalți pasageri de noua experiență de zbor MAX.   

Familia 737 MAX este concepută pentru a oferi cea mai mare flexibilitate, fiabilitate și eficiență din clasa sa. Modelul 737 MAX este cel mai nou model al producătorului Boeing, oferind tehnologie de ultimă generație, sustenabilitate și un grad de confort excepțional (scaune confortabile, încărcător USB, priză, cuier, tetiere reglabile).

737 MAX înregistrează o reducere cu 16% a emisiilor de carbon și a consumului de combustibil și un nivel de zgomot cu 40% mai mic comparativ cu predecesorul său 737NG.

737-8 MAX este mai sustenabil, mai silențios și mai prietenos cu mediul, oferă costuri reduse de operare și de mentenanță și reprezintă pilonul principal al strategiei Blue Air de reînnoire a flotei și de garantare a competitivității sale pe termen lung. Blue Air va mai primi în flota încă 9 aeronave de tip 737 MAX până la sfârșitul anului 2022.

Leave A Reply

Your email address will not be published.