Primul Airbus A321F Lufthansa Cargo a intrat în serviciul operațional

0 758

Pe 15 martie 2022, primul avion de marfă Airbus 321 al Lufthansa Cargo a intrat în serviciul operațional. Aeronava a decolat la ora 16:21 (CET), sub indicativul LH8350, de la Frankfurt, Germania (FRA) spre Dublin, Irlanda (DUB), apoi a continuat spre Manchester, Marea Britanie (MAN). Aeronava, numită „Hello Europe” a fost încărcată cu mărfuri cotidiene.

Lufthansa Cargo își numește aeronava după destinațiile către care va zbura. Numele „Hello Europe” a fost ales pentru a saluta țările europene spre care va zbura aeronava. Clienții, angajații și jurnaliștii au aflat mai multe despre noul A321F într-un eveniment transmis online prin intermediul unui live streaming. 

Lufthansa Cargo operează 11 avioane de marfă, model Boeing 777F, dar și primul A321F. Al doilea A321F va fi livrat în această vară. Ambele A321F vor fi operate în baza unui contract de închiriere de către Lufthansa CityLine.

Lufthansa Cargo dorește să intre și pe piața din Europa, în special în sectorul de comerț online. Lufthansa Cargo le poate oferi acum clienților săi soluții pentru transport în aceeași zi în Europa. Noua aeronavă va deservi o gamă largă de clienți și rute, atât programate, cât și charter. Lufthansa Cargo dorește cu nerăbdare să ofere capacitatea necesară pe piața europeană și să-și consolideze poziția de lider de transport aerian de marfă din Europa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.