Primul Air Force One, Columbine II, zboară din nou

0 471

Air Force One este indicativul oficial al aeronavelor United States Air Force, care au misiunea de a-l transporta pe preşedintele Statelor Unite ale Americii. Pentru prima dată în istoria aviaţiei, “Air Force One” a apărut după un incident petrecut în 1953, când aeronava Lockheed VC-121A Constellation “Columbine II” îl transporta pe preşedintele Dwight D. Eisenhower. O aeronavă comercială Eastern Airlines (8610) a avut același semnal de apel ca şi avionul preşedintelui, care se afla în aeronava Air Force 8610.

Iniţial, aeronava Lockheed Constellation “Columbine II” a fost restaurată în 1990, iar din 2003 a fost parcată pe un aeroport din Arizona. Cockpitul, scaunele şi interiorul aeronavei au fost conservate.

First-Air-Force-One-flies-again

Pe 21 martie 2016, după un an de reparaţii, primul Air Force One “Columbine II” a zburat din nou. A decolat de la Aeroportul Regional Marana, Arizona spre Aeroportul Regional Mt. Pleasant, Texas, având destinaţia finală Bridgewater Air Park, Virginia. Va intra într-un proces de recondiţionare by Dynamic Aviation.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.