blank

Prima cursă charter cu turişti israelieni a Meshek Wings Tours Ltd a aterizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă

1 687

Pe 13 mai, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, a aterizat prima cursă charter cu turişti israelieni a Meshek Wings Tours Ltd, unul dintre primii 10 touroperatori din Israel, operată de compania Blue Air.

Meshek Wings Tours Ltd va aduce circa 3.500 de turişti israelieni în Bucureşti, pentru programe tip city break, în perioada mai – august. De asemenea, Meshek Wings organizează un zbor charter săptămânal cu turişti israelieni, în fiecare marţi, pentru sejururi la munte, plus alt zbor săptămânal pentru litoralul românesc.

Toate aceste programe au fost concepute sub conducerea directorului comercial al Meshek Wings, Meidan Butnaru, alături de echipa sa. Touroperatorul israelian are în plan pentru 2014 aducerea a aproximativ 8.500 de turişti în România, din care numai 3.500 de pachete pe programe tip city break pentru Bucureşti, o parte din acestea fiind deja vândute. Pe Valea Prahovei Meshek va aduce cel puţin 2.500 de turişti iar pe litoral estimează un număr de 2000 de turişti.

Un lucru important ce ajută statul românesc este faptul că un turist israelian cheltuie minim 100 euro pe zi, având un sejur mediu de 4 zile. Astfel, se ajunge la un total de peste 3 milioane de euro, iar dacă socotim şi celelalte servicii de cazare, transport etc. vorbim de alte 4 milioane de euro.

„Proiectul este foarte important nu doar pentru firmă, dar şi pentru partenerii noştri deschişi şi cu dorinţa de a realiza planurile stabilite. Dorim să mulţumim tuturor partenerilor noştri din Bucureşti, de pe Valea Prahovei şi de pe litoral, şi în mod special conducerii firmei Blue Air, care ne-a acordat încredere. Zborurile sunt închiriate de către firma noastră, iar partea comercială este controlată şi condusă de noi. Hotelierii şi partenerii noştri aerieni ne-au fost mereu alături. Ei au înţeles nevoile turistului israelian iar cooperarea bună dintre noi ne-a ajutat să putem realiza acest proiect. Promovarea proiectului România în Israel de către Meshek are un buget de peste 100.000 EURO şi este deja în derulare”, a mai precizat Meidan Butnaru.

Primul zbor al acestei serii a sosit ieri, 13.05, cu un grad de ocupare de 98%, iar o mare parte din restul zborurilor au deja un nivel avansat de vânzare. Meshek Wings este unul dintre cei mai mari parteneri ai Blue Air bazându-se astfel pe partea de grupuri, dar în acelaşi timp continuă colaborarea şi cu compania naţională Tarom.
„Încă o persoană foarte importantă care a contribuit la acest proiect este doamna Mirela Matichescu, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism, care ne-a oferit tot sprijinul. La fel putem spune şi despre domnul Răzvan Filipescu, preşedintele ANT. Este prima dată când avem sprijin din partea autorităţilor şi ne bucurăm că la conducerea ANT se află o echipă tânără şi ambiţioasă”, subliniază Butnaru.

Meidan Butnaru s-a născut într-o familie de origine română din Bacău, ulterior stabilită în Israel în anii 60, dar ai cărei membri au rămas patrioţi români, la rândul său păstrând tradiţia şi iubirea ţării mai departe. De mai bine de 11 ani activează în domeniul turismului, al aviaţiei şi în cadrul învăţământului universitar (profesor de turism şi aviaţie comercială), având mai multe poziţii în diferite firme de turism din Israel, unde s-a ocupat de mai multe destinaţii importante. În ultimii ani a reuşit să combine iubirea sa pentru ţara de origine cu profesia din domeniu, iar în ultimii 5 ani a reuşit să devină lider în Israel pe piaţa românească. Factori importanţi au fost patriotismul şi adaptarea rapidă a pieţei, abilitatea de a crea produse noi plus pasiunea pentru meserie. Nu a fost deloc uşor pentru o persoană tânără, sub 30 de ani, sa aducă pe parcusul acestor ani mai bine de 30 de mii de turişti în România.

În momentul de faţă, Meidan Butnaru este director comercial al firmei Meshek Wings din Israel, unul dintre cei mai mari touroperatori din Israel, care face parte din concernul Tacam – cu activităţi de peste 1 miliard de dolari pe an.

Meshek a fost selectat în primii 10 touroperatori importanţi din Israel 3 ani la rând, păstrând această poziţie şi în prezent. Meidan Butnaru, alături de directorul general Shlomi Kadim, cu o experienţă vastă în turism, crede în proiectul România. „Acest proiect ne-a adus astăzi în situaţia de a putea pune la cale un vis mai vechi, acela de a creea din România o destinaţie importantă pentru turiştii isralieni, deoarece relaţiile între cele două popoare sunt foarte bune iar distanţa dintre ţări este una foarte mică, mai ales pe calea aerului”, crede Meidan Butnaru.

Topul atracţiilor din Bucureşti pentru turiştii israelieni:

1. Centrul istoric. Este plin de viaţă, redă atmosfera Micului Paris.
2. Parcul Herăstrău. Turiştii israelieni sunt fascinaţi de acest parc, ţinând cont că nu au, în ţara lor, spaţii verzi şi lacuri pe suprafeţe întinse.
3. Serile de folclor (restaurante gen Pescăruş, City Grill, Restaurantul Voievodal etc.). Aceste restaurante au oferit şi preţuri atractive, deoarece au înţeles că turiştii de leisure nu cheltuiesc la fel de mult precum turiştii de afaceri.
4. Shopping. Atrag în mod special mall-urile, precum AFI Palace, Promenada etc.

Preferinţele turiştilor israelieni pentru destinaţia România:

1. Tinerii – preferă staţiunea Mamaia şi Bucureştiul, datorită oportunităţilor de distracţie (în special cluburi)
2. Familiile / cuplurile – preferă tururile organizate şi city break-urile.
3. Seniorii – Circuite, sejururi munte.

Turiştii israelieni aleg destinaţia ori cu 1-2 luni înainte (precum sindicaliştii), ori gen last minute (în general individualii). Promovarea unei ţări trebuie să fie puternică, pentru a influenţa sindicalistul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.