blank

Portugalia și Malta, țări europene cel mai puțin afectate de războiul din Ucraina

0 443

Portugalia și Malta sunt țările cel mai puțin afectate de războiul din Ucraina în ceea ce privește consecințele economice din cauza sancțiunilor impuse, a relevat un studiu al Comisiei Europene.

Sancțiunile impuse Rusiei din cauza invaziei Ucrainei au făcut ca multe state membre să fie afectate în mai multe domenii precum aprovizionarea, creșterea costurilor cu energia și combustibilul, pe lângă inflație, relatează SchengenVisaInfo.com.

La popul opus, țările baltice și cele din Europa Centrală și de Est sunt foarte afectate economic de război, în special din cauza aprovizionării cu gaze din Rusia. Cipru, pe de altă parte, a fost foarte afectat de războiul din Ucraina, deoarece a servit drept destinație de vacanță populară pentru ruși. Totodată, de la începerea războiului, sectorul financiar a fost afectat din cauza nivelului ridicat a activelor financiare deținute de ruși care erau legate de insulă.

Dar nici măcar Cipru, al cărui turism generează 14% din economia țării, nu a fost la fel de afectat ca Polonia, care iese drept cea mai vulnerabilă țară din cauza războiului. În ciuda acestui fapt, Polonia a găzduit cel mai mare număr de cetățeni ucraineni, peste șase milioane dintre aceștia.

Cu toate acestea, Portugalia a fost cea mai puțin afectată, în principal din cauza faptului că economia portugheză a fost în mare parte legată de UE (5,8 la sută) în acest an, după cum relevă previziunile Comisiei UE. În plus, Portugalia este considerată țara cu cea mai scăzută rată a inflației în acest moment, rata situându-se la 4,4%.

Malta, la fel ca și Portugalia, este vizitată în cea mai mare parte de cetățeni britanici, urmați de italieni, germani și francezi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.