Portugalia a recunoscut că a amendat peste 3000 de pasageri și zeci de companii aeriene pentru că nu au respectat regulile COVID!

0 1.134

Ministerul portughez al Administrației Interne (MAI) a dezvăluit că mii de pasageri și zeci de companii aeriene au fost amendate în ultimele două luni, deoarece încercau să zboare în Portugalia fără a furniza un rezultat negativ al testului COVID-19.

Portugalia a impus reguli stricte de călătorie, începând cu 1 deccembrie 2021, în special pentru cei ce doreau să călătorească din zone puternic afectate de COVID-19. Autoritățile au cerut ca toți străinii să fie supuși unui antigen rapid în 48 de ore sau unui test PCR cu 72 de ore înainte de intrare, subliniind totodată că procesul de testare trebuie finalizat în condiții de laborator.

Cu toate acestea, nu toată lumea a îndeplinit această regulă de intrare. Datele de la MIA arată că, de la 1 decembrie 2021 până pe 6 februarie 2022, autoritățile au amendat peste 3.200 de călători sosiți care nu au prezentat un rezultat negativ al testului la intrare.

În aceeași perioadă, autoritățile au amendat și 41 de companii aeriene pentru transportul de pasageri care nu îndeplineau regulile de intrare ale țării. Pentru a se asigura că toată lumea respectă cerința de intrare când a ajuns în Portugalia, MIA a dezvăluit că peste 1.191.100 de pasageri și peste 2.500 de companii aeriene au fost inspectate de Serviciul pentru Străini și Frontiere (SEF) și Poliția de Securitate Publică (PSP) din decembrie 2021 până la începutul lunii februarie 2022.

În timpul acestor verificări, autoritățile responsabile au reușit să detecteze un total de 3.273 de infracțiuni. S-a explicat că pasagerii care nu au îndeplinit testele cerute au primit o amendă între 300 și 800 de euro, în timp ce companiile aeriene care transportau pasageri fără un rezultat negativ al testului COVID-19 au fost amendate între 20.000 și 40.000 de euro pentru fiecare călător.

Cerința de testare înainte de intrare atunci când călătoresc în Portugalia a fost aplicată tuturor persoanelor cu vârsta peste 12 ani.

Leave A Reply

Your email address will not be published.