Pop.Up, un concept marca Italdesign şi Airbus

Pop.Up este un vehicul modular, în întregime electric şi conceput cu zero emisii.

Vă mai aduceți aminte de filmele SF cu mașini zburătoare? Dacă ne uităm la Pop.Up, noul concept lansat de Italdesign şi Airbus, am putea spune că mașina zburătoare nu mai e de domeniul ficțiunii!Pop.Up, primul sistem de vehicul modular

În cadrul târgului Geneva International Motor Show, Italdesign şi Airbus au prezentat în premieră mondială Pop.Up. Acesta este primul sistem de vehicul modular, în întregime electric şi conceput cu zero emisii.

Acesta este proiectat pentru evitarea traficului aglomerat din metropole. Prevede un sistem modular pentru transportul multimodal. Acesta va utiliza din plin spaţiul terestru, dar şi pe cel aerian.

Având în vedere prognozele alarmante de creștere a traficului terestru până în 2030, companiile au decis să-si unească forțele în încercarea de a găsi un sistem de mobilitate urbană sutenabil, modular şi multimodal, prin aceste eforturi născându-se acest concept.

italdesign-airbus-popup

italdesign-airbus-popup-modular

italdesign-airbus-popup-modular-zbor

Este un concept realist? Din punctul meu de vedere poate fi. Tehnologia a avansat foarte mult în industria aerospațială și în industria auto. Când cele două lumi se unesc, rezultatul este Pop.Up.

Din ce am mai citit, sistemul Pop.Up se bazează pe 3 idei: capsula pentru pasageri, care va putea fi conectată la 2 moduri de propulsie (la sol și în aer); o platformă bazată pe inteligența artificială, care va gestiona complexitatea informațiilor cu privire la călătoriile utilizatorului și interfața virtuală de comunicare cu utilizatorul.

Din partea noastră are un DA, ne vedem în finală!

Leave A Reply

Your email address will not be published.