Polonia și Cehia banează companiile aeriene rusești

4 863

Mateusz Morawiecki, premierul polonez, a anunțat că Polonia va închide spațiul aerian pentru companiilor aeriene ruse din cauza invaziei Rusiei asupra Ucrainei.

„ Am ordonat Consiliului de Miniștri să pregătească o rezoluție pentru a închide spațiul aerian polonez companiilor aeriene ruse ”, a declarat Morawiecki pe Facebook. Mai târziu, în cursul zilei, Piotr Mueller, purtătorul de cuvânt al guvernului, a declarat că interdicția ar putea intra în vigoare de vineri, la miezul nopții.

În timp ce Aeroflot nu va mai avea voie să zboare în / peste Polonia, LOT continuă să programeze zboruri spre Moscova Sheremetyevo și spre Sankt Petersburg Pulkovo.

De asemenea, Republica Cehă va interzice tuturor operatorilor aerieni ruși să-i folosească spațiul aerian, transmite agenția Ria Novosti. Mișcarea va fi a doua de acest gen în Uniunea Europeană, după Polonia.

Anterior, Regatul Unit a interzis tuturor aeronavelor rusești să zboare către sau deasupra țării. Federația Rusă a răspuns interzicând toate aeronavele din Regatul Unit pe teritoriul său.

Leave A Reply

Your email address will not be published.