Pilot de la Kenya Airways, răpus de COVID-19 (video)

0 1.029

Un comandat de Boeing 787 Dreamliner, care zbura pentru Kenya Airways, a murit de coronavirus. Căpitanul Daudi Kimuyu Kibati, în vârstă de 63 de ani, a fost răpus de COVID-19 la o săptămână după ce a operat un zbor de repatriere pe ruta New York – Nairobi.Înainte ca Statele Unite să închidă granițele și să suspende toate zborurile internaționale, Kenya Airways a oferit bilete gratuite tuturor kenyenilor care doreau să zboare în Kenya. Zborurile Nairobi – New York – Nairobi a fost operat cu un Boeing 787 Dreamliner, iar comandantul cursei a fost Daudi Kimuyu Kibati.

Daudi Kimuyu Kibati

După operarea zborului de repatriere, membrii echipajului au fost testați pentru COVID-19 și carantinați într-un hotel din Nairobi. La început, testele au ieșit negative pentru comandant. Însă pe 29 martie a început să prezinte primele simptome, dureri în gât și febră.

A fost internat la spital și a fost confirmat cu noul coronavirus. Inclusiv membrii ai echipajului au fost testați și au ieșit pozitivi. Din păcate, căpitanul Daudi Kimuyu Kibati a murit pe 1 aprilie. Este una dintre cele 4 persoane decedate de COVID-19 în Kenya.

De când a apărut criza cu noul COVID-19, sute de angajați ai companiilor aeriene au fost infectați cu noul coronavirus. Vorbim aici de însoțitori de bord, piloți, tehnicieni, angajați din aeroporturi. Inclusiv TAROM a confirmat că un pilot a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Putem spune că și personalul navigant al companiilor aeriene se află în prima linie. Fie că operează zboruri de repatriere sau zboruri comerciale în plină pandemie, ei sunt expuși în fața virusului. Să-i respectăm și să respectăm regulile de distanțare socială, de igienă. Să ne protejăm noi și așa îi protejăm pe cei din jur.

Leave A Reply

Your email address will not be published.