blankblank

Peste 34 000 de zboruri vor fi operate din / spre Croația, în sezonul estival 2022

0 516

Pe baza informațiilor adunate de la aeroporturile croate, Consiliul Național de Turism din Croația a dezvăluit că țara va fi conectată cu alte destinații din întreaga lume lumii prin intermediul a peste 34 000 de zboruri.

Printr-o declarație emisă pe 4 mai, directorul Oficiului Național pentru Turism al Croației, Kristjan Staničić, a declarat că în ultimii doi ani marcați de COVID-19 a existat o scădere semnificativă a traficului aerian și, prin urmare, a călătoriilor turistice.

„Anul acesta, redresarea traficului aerian a continuat cu succes. Asistăm la o creștere semnificativă a numărului de zboruri. Astfel, peste 460 de rute aeriene cu peste 34 000 de rotații vor fi operate spre țara noastră în timpul verii, ceea ce este aproape egal cu numărul de zboruri și rotații din 2019”, a mai spus el.

Conform aeroporturilor date, cel mai mare număr de rotații, în general, este așteptat în Zagreb și Split cu aproximativ 10 000 de rotații. Cea mai mare creștere a numărului de rotații este așteptată la Zadar (în creștere cu 63%) și Rijeka (+8%).

„De asemenea, în timpul sezonului de vară, Croația va fi conectată la 131 de orașe străine, cu 3 mai puține față de 2019. Majoritatea conexiunilor or veni cu destinații din Germania, Marea Britanie, Franța, Italia și Țările de Jos”, se arată în declarația emisă de Consiliul Național de Turism al Croației.

În acest sezon de vară, 66 de companii aeriene vor opera pe rutele dintre Croația și destinațiile internaționale. Pe de altă parte, companiile care anticipează mai multe zboruri sunt Ryanair, Croatia Airlines, EasyJet, Lufthansa și Eurowings.

Zboruri din România spre Croația

Vă reamintim că operatorul aerian Croatia Airlines va opera zboruri pe ruta Split – București, începând din 10 iunie 2022. RYANAIR va zbura din București spre Zadar, din 4 iunie. Din 23 iunie, Blue Air va zbura din București spre Split. Din 28 iunie, Blue Air va zbura din București spre Dubrovnik.

Pe lângă zborurile frecvente anunțate până acum, cu siguranță vor fi și zboruri charter. Din 18 iunie, Air Connect va zbura din București spre Dubrovnik în numele agenției de turism Karpaten.

Leave A Reply

Your email address will not be published.