Peste 100 de avioane private, deținute de oligarhi ruși, sunt blocate în Dubai!

0 623

Avioanele private aparținând oligarhilor ruși, care au zburat în Dubai pentru a căuta un refugiu față de sancțiunile occidentalilor, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, sunt efectiv blocate acolo, a raportat The Wall Street Journal.

Astfel, peste 100 de avioane sunt inactive pe aeroporturile din Dubai, de la începutul războiului. Ziarul a citat imagini din satelit și date de la firma de cercetare aerospațială WINGX. În martie, patru avioane private au fost observate plecând din Moscova spre Dubai, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor Flightradar24. Spre deosebire de destinațiile occidentale, Dubai nu a interzis traficul aerian rusesc.

Imaginile din satelit realizate de compania de imagistică a Pământului – Planet Labs – arată, de asemenea, o acumulare de avioane private de la mijlocul lunii februarie până la începutul lunii aprilie, potrivit The Journal.

Când Rusia a atacat Ucraina, națiunile occidentale s-au unit pentru a penaliza Rusia, impunând o serie de sancțiuni. Acestea au avut ca scop destabilizarea nu doar a economiei ruse, ci și a unora dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui rus – Vladimir Putin. 

Mulți oligarhi și miliardari ruși au rămas fără bunurile lor de lux, care au fost confiscate ca urmare a sancțiunilor. Luna trecută, de exemplu, Gibraltar a confiscat un superyacht de 75 de milioane de dolari, deținut de miliardarul Dmitri Pumpyansky.

Cu toate acestea, pe măsură ce aceste avioane zboară spre Dubai pentru a se sustrage sancțiunilor, în consecință rămân blocate acolo deoarece proprietarii nu le pot folosi pentru alte zboruri, au declarat avocații din aviație și brokerii de avioane private pentru The Journal.

Leave A Reply

Your email address will not be published.