Persoanele nevaccinate pot călători în Spania inclusiv pe baza unui test negativ COVID

0 951

Chiar dacă Spania a mai relaxat unele dintre restricțiile sale legate de COVID-19, însă continuă să mențină în vigoare reguli de intrare bazate pe țara de origine a călătorilor.

Potrivit site-ului oficial de călătorie al Spaniei, călătorii din Uniunea Europeană/Spațiul Schengen și cei din țări terțe sigure sunt supuși unor reguli mai puțin stricte atunci când ajung în Spania.

Autoritățile spaniole au menționat că cei ce călătoresc din țările UE/Spațiul Schengen pot intra în Spania în baza unui certificat digital COVID-19 obținut în baza vaccinării, recuperării din boală sau pe baza unui test împotriva COVID.

„Dacă veniți dintr-o țară cu risc în legătură cu COVID-19, trebuie să prezentați un certificat sau un document care să ateste vaccinarea, testul de diagnostic pentru infecție activă sau recuperarea după COVID-19”, se arată în declarația autorităților spaniole.

Spania acceptă certificate de recuperare cu condiția ca documentul să dovedească că deținătorul s-a vindecat de virus în ultimele 180 de zile.

În ceea ce privește testul COVID-19, Spania acceptă teste PCR și antigene rapide. Testul PCR trebuie efectuat în decurs de 72 de ore, iar testul rapid cu antigen trebuie efectuat cu maxim 24 de ore înainte de sosirea în Spania pentru ca acesta să fie considerat valid.

Călătorii din țările terțe sigure sunt scutiți de regulile de intrare, ceea ce înseamnă că chiar și cei care nu au fost vaccinați sau recuperați de virus, precum și cei care nu au fost supuși testelor recent, au permisiunea de a intra în Spania. Lista țărilor terțe sigure a Spaniei este actualizată în fiecare săptămână și include în prezent China (inclusiv Hong Kong și Macao), Columbia, Indonezia, Kuweit, Peru, Qatar, Rwanda, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Taiwan.

Călătorii din țările sigure din UE/Ziul Schengen sunt, de asemenea, scutiți de toate regulile de intrare. Cu toate acestea, lista sigură a Spaniei nu include în prezent nicio țară din UE. Toate țările UE/Spațiul Schengen vor rămâne incluse pe lista riscurilor până la sfârșitul acestei săptămâni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.