Orașe gazdă EURO 2024: cazare și zboruri!

0 150

Germania, de trei ori câștigătoare a trofeului european, va găzdui cel de-al 17-lea Campionat European de Fotbal – EURO 2024. Meciurile vor avea loc pe zece stadioane de talie mondială din Germania, de la Olympiastadion Berlin la Volksparkstadion din Hamburg. 

Pentru Germania, EURO 2024 va fi primul turneu important după Cupa Mondială FIFA din 2006, iar meciurile vor avea loc în zece orașe gazdă:  Berlin, Köln, München, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart și Düsseldorf! Vedeți și programul meciurilor la EURO 2024!

Mai jos aveți câteva informații interesante despre orașele gazdă la EURO 2024, dar link-urile de unde vă puteți rezerva cazare și zboruri spre orașele gazdă EURO 2024!

Berlin

Capitala Germaniei de la reunificarea din 1990, Berlinul este unul dintre cele mai interesante și mai diverse orașe de vizitat din Germania. Cele mai importante atracții turistice dintr-un oraș plin de istorie și cultură includ Poarta Brandenburg și turnul TV de 368 m înălțime, care oferă priveliști minunate de pe puntea sa de observație. Stadionul: Olympiastadion Berlin!

Cazare: BERLIN / Zbor: BERLIN

Köln

Un oraș cu o istorie bogată, Köln se află pe râul Rin și găzduiește peste un milion de locuitori, precum și cel mai vizitat reper al Germaniei: Biserica Catedrală Sfântul Petru, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Stadion: RheinEnergieStadion Koln!

Cazare: Koln / Zbor: Koln

Dortmund

Considerată inima culturală a regiunii Ruhr, metropola Dortmund era cunoscută în special pentru cărbune, oțel și bere, în urmă cu 50 de ani. Însă a evoluat și s-a transformat într-un important centru tehnologic, cu o scenă culturală plină de viață și o bogată moștenire sportivă expuse la Muzeul German de Fotbal. Stadion: BVB Stadion Dortmund!

Cazare: Dortmund / Zbor: Dortmund

Düsseldorf

Capitala Renania de Nord-Westfalia, Düsseldorf are 650.000 de locuitori și peste 250 de berării și restaurante în orașul său vechi, care a fost numit „cel mai mare bar din lume”. Stadion: Düsseldorf Arena!

Cazare: Duseeldorf / Zbor: Dusseldorf

Frankfurt

Un centru global pentru comerț și finanțe situat pe malul râului Main, Frankfurt este al cincilea oraș ca mărime al Germaniei, iar orizontul său distinct ia adus porecla de „Mainhattan”. Stadion: Frankfurt Arena!

Cazare: Frankfurt / Zbor: Frankfurt

Gelsenkirchen

Gelsenkirchen este cunoscut pentru istoria mineritului de cărbune și a producției de oțel, dar vizitatorii vor găsi la EURO 2024 numeroase spații verzi, teatre și se pot bucura de croaziere cu barca. Pot admira moștenirea industrială în regiunea Ruhr. Stadion: Arena AufSchalke!

Cazare: Gelsenkirchen / Zbor: Gelsenkirchen

Hamburg

Al treilea oraș european ca mărime, care nu este o capitală națională, Hamburg are un port de renume mondial, o istorie culturală bogată, arhitectură impresionantă și viață de noapte, ceea ce îl face un oraș iubit de mulți turiști. Să-l treceți pe lista destinațiilor! Stadion: Volksparkstadion Hamburg!

Cazare: Hamburg / Zbor: Hamburg

Leipzig

Odinioară, casa lui Johann Sebastian Bach, Leipzig este plină de cultură și istorie. Leipzig este un oraș din estul Germaniei. Este cel mai mare oraș și unul dintre cele șase centre importante ale landului Saxonia. Leipzig are, administrativ, statut de oraș-district, fiind unul dintre cele trei districte urbane ale landului Saxonia. Stadion: Red Bull Arena!

Cazare: Leipzig / Zbor: Leipzig

Munchen

München este al treilea oraș ca mărime al Germaniei, cu 1.6 milioane de locuitori, și o destinație plină de istorie, galerii de artă, parcuri și pub-uri și restaurante pline cu bere. München este capitala landului federal Bavaria și al treilea oraș ca mărime din Germania, după Berlin și Hamburg. Stadion: Allianz Arena!

Cazare: Munchen / Zbor: Munchen

Stuttgart

Stuttgart este un oraș industrial major și găzduiește doi dintre cei mai cunoscuți producători de mașini din lume, Mercedes și Porsche. Turiștii se pot bucura și de o experiență culinară inedită, asezonată cu vinuri de calitate. Stadion: Mercedes-Benz Arena!

Cazare: Stuttgart / Zbor: Stuttgart

România va juca la Koln (22 iunie 2024); Frankfurt (26 iunie); Munchen (17 iunie)!

Leave A Reply

Your email address will not be published.