OFICIAL: Austria este prima țară din Europa care introduce vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19!

0 575

Austria a devenit, vineri / 4 februarie 2022, prima țară din Europa care introduce vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 pentru adulți. Președintele Alexander Van der Bellen a semnat legea, transmite CNN.

Măsura privind vaccinarea obligatorie în Austria prevede ca cei fără certificat de vaccinare sau o derogare ar putea fi sancționați cu amenzi pornind de la 600 de euro. Verificările privind vaccinarea obligatorie vor începe din 15 martie.

Persoanele însărcinate și cele care nu pot fi vaccinate fără a-și pune sănătatea în pericol sunt scutite de lege, potrivit site-ului Ministerului Sănătății din Austria. Scutirea se aplică și persoanelor care au trecut recent prin boala COVID-19 și sunt în termenul de 180 de zile de la data la care au primit primul test PCR Covid-19 pozitiv.

Noua lege e valabilă până la 31 ianuarie 2024, iar persoanele nevaccinate riscă o amendă maximă de 3.600 de euro (4.000 de dolari), de până la patru ori pe an, dacă nu sunt în registrul de vaccinare cu un certificat valabil.

Exemplul Austriei se vrea a fi urmat și de Germania, conform cancelarului Olaf Scholz. Un vot cheie asupra unei potenațiale legi cu privire la obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 este așteptat la final de martie 2022.

Măsura luată de Austria și cu intenții de preluare din parte Germaniei vine într-un context în care rata de vaccinare din cele două țări este peste media Europei de 70.4%. Cu toate acestea, autoritățile sanitare rămân în alertă. Germania a raportat vineri un număr recor de noi cazuri cu noul coronavirus, înregistrat în 24 de ore, de 248838 de noi cazuri, un record în această pandemie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.