O turistă a fost salvată de Salvamont Argeș datorită unui SOS transmis de pe un ceas Garmin!

0 107

Salvamont Argeș a anunțat, zilele trecute, că o turistă a fost salvată datorită unei alarme emise prin intermediul unui ceas Garmin!

Un grup de 12 tineri germani au campat la lacul Podu Giurgiului. Una dintre fetele din grup își „sucise” glezna, dar a crezut că în ziua următoare își poate continua drumul, însă nu a fost așa! Alarma a ajuns la Salvamont Argeș prin intermediul centrul Garmin SUA, inițiată prin satelit de pe un dispozitiv Garmin, pentru că zona nu are acoperire GSM. Grație intervenției, turista a fost predată la UPU de către elicopterul SMURD POA BV. Grupul și-a continuat călătoria, urmand ca tânăra de 20 de ani să se alăture acestuia la final de excursie!

Acum să revenim puțin la tehnologie și iată cum un simplu ceas vă poate salva viața. Cu tehnologia prin satelit inReach de la Garmin şi abonamentul prin satelit, puteţi rămâne conectați oriunde v-ați afla la nivel global. Puteţi să trimiteţi şi să primiţi mesaje chiar dacă nu aveți acoperire GSM sau Internet, să navigaţi pe traseul vostru, să monitorizaţi şi să vă partajaţi călătoria şi, dacă este necesar, să declanşaţi un SOS pentru a primi asistenţă de urgenţă de la un centru de monitorizare globală 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, printr-o reţea de sateliţi cu 100% acoperire globală.

Utilizaţi ceasuri compatibile Garmin, chartplottere maritime, dispozitive portabile şi alte dispozitive pentru a declanşa un SOS, pentru a trimite şi primi mesaje, pentru a vedea informaţii meteo detaliate şi multe altele.

Leave A Reply

Your email address will not be published.