O tânără de 19 ani a zburat singură în jurul lumii! Zara este cea mai tânără femeie care a zburat solo în jurul lumii!

0 974

O tânără de 19 ani a zburat singură în jurul lumii, devenind astfel cea mai tânără femeie care a zburat solo în jurul lumii, o performanță demnă de cartea recordurilor. Zara Rutherford a petrecut 155 de zile în ultralight Shark Aero înainte de a ateriza la Kortrijk-Wevelgem, în Belgia, după o amplă călătorie în jurul lumii.

Ocolul pamantului in zbor
Ocolul pamantului in zbor

Zara Rutherford este un pilot de origine belgiano-britanică, care deține licențe de pilot privat în SUA și Marea Britanie, plus licențe slovace și franceze pentru avioane ușoare. Ea spune că zboară „de când îmi amintesc” și că unul dintre cele mai mari vise ale ei a fost întotdeauna să zboare în jurul lumii.

La doar 19 ani, după ce a absolvit cu brio la matematică, economie, și fizică, tânăra ambițioasă a pornit din Belgia, îndreptându-se spre vest, pentru a-și îndeplini visul.

Zara a făcut 60 de escale pe cinci continente și a zburat în 41 de țări. A străbătut în zbor aproximativ 52000 de kilometri. Planuită inițial să dureze aproximativ trei luni, călătoria a fost împiedicată de mai multe probleme. De fapt, când a ajuns în Alaska, doar trei dintre cele 39 de zboruri pe care le avusese au mers conform planului.

Unul dintre motivele pentru care a făcut această călătorie provocatoare a fost acela de a încuraja fetele și tinerele femei să înceapă cariere în aviație.

Întârzierile din cauza vremii nefavorabile au dus la expirarea vizei pentru Rusia. A trebuit să aștepte în Nome ca pașaportul ei să fie trimis la consulatul rus din Houston. Chiar și atunci, a trebuit să aștepte încă trei săptămâni înainte ca vremea să fie suficient de bună atât în ​​Nome, cât și în Rusia pentru a traversa strâmtoarea Bering.

Au fost și probleme de natură tehnică. Defecțiunile instrumentelor de bord din New Mexico au cauzat probleme, iar o anvelopă spartă a blocat-o în Singapore de Crăciun. A trebuit să facă față zborului prin fumul incendiilor din California și smogului din Delhi.

Pe lângă faptul că a devenit prima femeie care a zburat solo în jurul lumii, Zara a doborât și alte recorduri. Ea devine prima femeie care a zburat cu un ultralight în jurul lumii și prima belgiană care a zburat în jurul lumii solo.

Leave A Reply

Your email address will not be published.