O româncă a călătorit alături de cățelușa ei până la capătul lumii!

0 136

Când vine vorba de călătorii, probabil că mulți dintre voi alegeți să călătoriți singuri, alături de prieteni, familie, cei apropiați, dar câți alegeți să călătoriți alături de animalul de companie?

Roxana Cârceag, o tânără brașoveancă pasionată de călătorii, a făcut pasul cel mare în aventura vieții sale, explorând lumea alături de cel mai loial companion, cățelușa Joy. Din România și până la capătul lumii, în Ushuaia, au străbătut împreună peste 30.000 km, schimbând zeci de avioane, autobuze, tuk-tuk-uri și taxi-uri.

Cu inima plină de curaj și ochii plini de visare, ea și prietena sa necuvântătoare au pășit într-o călătorie care le-a purtat prin peisaje spectaculoase și experiențe inedite. Roxana și Joy au devenit un exemplu inspirațional pentru călătorii neconvenționale, scrie adevărul.ro.

Provocările unei călătorii alături de animalul de companie

Călătoria lor nu a fost deloc lipsită de obstacole, ba dimpotrivă. Roxana s-a lovit de numeroase bariere, de la refuzuri pentru cazare și transport până la prețuri suplimentare și restricții în diverse locuri. Problemele încep încă de la transport, mai ales când vine vorba despre avion.

Dacă pentru oameni este simplu – pentru a intra într-o țară este nevoie de un pașaport, dovada zborurilor de ieșire și uneori a cazării, pentru călătoria cu câinele lucrurile se complică. Stăpânul lui trebuie să știe ce este nevoie pentru câine ca să intre în țara respectivă, ce este nevoie pentru a ieși din acea țară și ce este nevoie ca să intre în următoarea țară. Iar aceste informații nu le găsești pe Internet. Nu doar că este extrem de greu să obțiidocumentele pentru câine, dar și după ce ai le ai pe toate nu poți fi sigur că de fapt ai tot”, a mărturisit ea, dezamăgită, într-un articol publicat pe blogul său, haihuicuswitrocs.com. 

De-a lungul călătoriei care s-a întins pe mai mult de 30.000 de kilometri, care a presupus peste 70 de locuri de cazare, brașoveanca spune că America Latină i-a ridicat cele mai mari probleme, inclusiv financiare.

„Știam dinainte să plec că va fi greu, dar când am ajuns în America Latină m-am lovit de cele mai rigide bariere dintre toate călătoriile de până acum, doar pentru că am cu mine un cățel. În America Latină costurile au fost cel puțin 50 euro-100 euro (250 lei-500 lei) pentru documente în fiecare țară, unele cazări iau taxă suplimentară consistentă pentru câine, la fel și în taxi”, a continuat Roxana

Un vis transformat realitate

Călătoria Roxanei și a lui Joy este un exemplu remarcabil de curaj, determinare și devotament. Începând din 2009, Roxana călătorește constant, organizând singură fiecare plecare în străinătate pentru a descoperi lumea așa cum este.

Pasiunea ei de a călători a devenit și o sursă de inspirație și informație pentru prieteni și cunoștinte, pe care-i ajută cu planuri bine puse la punct pentru călătorii cât mai frumoase și la costuri accesibile, în Europa, Asia și Africa. De la vis la realitate, această aventură îndrăzneață demonstrează că nu există limite atunci când îți urmezi pasiunea și îți asculți inima.

Roxana si Joy in Peru 1 jpg

Imaginea Roxana si Joy in Peru

Leave A Reply

Your email address will not be published.