blank

O persoană a murit la bordul unui avion Singapore Airlines, în urma unor turbulențe severe!

0 260

O persoană a murit și alte câteva au fost rănite pe un zbor Singapore Airlines. Aeronava decolase din Londra cu destinația Singapore, iar în timpul zborului a intrat într-o zonă cu turbulențe severe.

Aeronava Boeing 777-300ER Singapore Airlines, cu destinația Singapore, a fost deviat spre Bangkok și a aterizat la ora 15:45 locală (08:45 GMT).

Datele de urmărire ale zborului sugerează că avionul a căzut 6.000 de picioare (2.000 m) în câteva minute după ce a traversat Golful Bengal. Zborul SQ 321 transporta un total de 211 pasageri și 18 membri ai echipajului, a anunțat compania aeriană într-un comunicat.

Aeronava a avut o cădere de 2000 de metri intr-un timp foarte scurt

Compania aeriană a adăugat că lucrează cu autoritățile thailandeze pentru a oferi asistență medicală pasagerilor și trimite o echipă la Bangkok pentru a oferi orice ajutor suplimentar necesar.

Autoritățile thailandeze au trimis ambulanțe și echipe de urgență pe aeroportul Suvarnabhumi. Ministrul Transporturilor din Singapore, Chee Hong Tat, a declarat că guvernul va oferi asistență pasagerilor și familiilor acestora.

Ce s-a întâmplat la bordul zborului este încă neclar. Un pasager a declarat agenției de presă Reuters că aeronava a început brusc „să tremure puternic”.

Așa că am început să mă pregătesc pentru ce era mai rău și, brusc, a avut loc o cădere foarte dramatică, așa că toți cei care stăteau și nu purtau centura de siguranță au fost aruncați imediat în tavan”, a spus Dzafran Azmir, în vârstă de 28 de ani.

Rănirile cauzate de turbulențe severe sunt relativ rare în contextul a milioane de zboruri operate. Cu toate acestea, turbulențele severe pot fi dramatice și pot duce la răni grave sau, din păcate, în acest caz, un deces”, a declarat expertul în aviație John Strickland pentru BBC.

Echipajele de zbor sunt, de asemenea, instruite pentru a răspunde prompt la turbulențe, a adăugat el. „Nu degeaba companiile aeriene recomandă menținerea centurilor de siguranță prinse lejer pe parcursul unui zbor, fie el lung sau scurt”, a adăugat el.

Conform ultimelor informații, o persoană a murit și 83 de pasageri și membrii ai echipajului au fost răniți. Cercetările au arătat că schimbările climatice vor duce la producerea turbulențelor severe în viitorul apropiat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.