O zi la Berlin cu bilete de avion la preț 0 pe ruta București – Berlin

Pe 19 octombrie 2016, am zburat la Berlin. Nu în vacanță, nu în city break, nu pentru un eveniment. Ci pur și simplu am ales o altă destinație pentru o zi de lucru. Poate sună nebunește, poate unii dintre voi considerați că nu merită efortul. Dar pentru mine a fost o altă zi a jobului meu și o nouă oportunitate de a zbura.

4 3.949

O experiență asemănătoare, cu ceea ce veți citi mai jos, a avut-o și Cristian Dumitru (colaborator și prieten Airlines Travel). El a călătorit pe 18 octombrie :). Din două experiențe altfel putem trage concluziile. Iar aceasta este una singură: să zburăm!

O zi la Berlin

Și cum să nu zbori când reușești să iei bilete la preț 0 (zero)? Da, am reușit să iau bilete de avion la cel mai mic preț posibil, adică la preț 0 :D. Dovada o aveți mai jos.

Bilete de avion la zero lei

zboruri-ryanair-pret-zero

Am profitat de prețurile foarte bune de la Ryanair, care pornesc de la 4.99 EURO/segment pentru București – Berlin (ofertă încă valabilă), și am aplicat reducerea de 10 EURO prin voucherul myRyanair. În septembrie, Ryanair oferea un voucher de 10 EURO pentru conturile noi făcute în MyRyanair. O combinație de care și tu puteai profita! Apropo, puteați profita de ofertă și pentru zboruri în zile diferite.

Pentru cei interesați, mai jos un exemplu de zboruri dus-întors la 9.98 EURO

Biletele le-am luat pe 20 septembrie și am ales dus-întors pentru 19 octombrie. Acest lucru a fost posibil datorită celor 2 zboruri zilnice operate de Ryanair pe această rută.

Câteva ore la Berlin Schönefeld (SXF)

Din păcate, timpul dintre cele 2 zboruri nu mi-a permis să ajung în Berlin. Și pentru a nu risca, am ales să rămân în perimetrul aeroportului. Dar nu m-am plictisit. Aeroportul Berlin Schönefeld (SXF) are o platformă dedicată celor pasionați de avioane. Se achită o taxă de 3 EURO la un automat de bilete, iar accesul pe platformă se face după un mic control de securitate (lista prețurilor pentru accesul pe terasa aeroportului). Mai jos aveți o panormă a platformei de spotting.

berlin-schonefeld-platforma
FOTO cu ASUS ZenFone 3

Aveți o priveliște panoramică asupra platformei operaționale și a pistei 07L/25R. Nu lipsește nici mirosul de kerosen. Ca idee, mi-a plăcut. Când am ajuns pe platformă, am fost surprins să văd părinți cu copilași admirând avioanele. Sunt câteva bănci pentru relaxare. Însă din păcate nu exista ceva acoperit, care să te ferească de ploaie. Din fericire, eu am prins o vreme fără picături.

berlin-schonefeld-platforma-2
berlin-schonefeld-platforma

(Fotografii realizate cu Lenovo Vibe Z2 Pro)

După o sesiune de fotografiat avioane, mi-am instalat ”biroul” la o cafenea din interiorul aeroportului. Am lucrat aproximativ 2 ore, timp în care am luat și masa.

biroul-mobil-airlinestravel

Cu 7.2 EURO mi-am cumpărat un Latte Macchiato și 2 wiener wurst (crenvuști). O bere era 3-4 EURO. Și cam aceasta a fost scurta plimbare spre Berlin. Până la urmă scopul a fost să zbor!

Tot în octombrie, dar în 2015, am zburat o zi la Milano Bergamo. Citiți despre 5 lucruri de făcut într-o zi la Bergamo.

București – Berlin – București cu Ryanair

Zborurile le-am avut cu Ryanair, după cum v-ati dat seama. Am decolat la timp de la București, fără probleme. Iar cele 2 ore au trecut destul de repede. La ce nori au fost deasupra Germaniei, mă așteptam la un zbor cu turbulențe, dar n-a fost așa. Am avut parte de un zbor bun și liniștit.

bucuresti-berlin-ryanair-2
bucuresti-berlin-ryanair

Din păcate, zborul de retur a avut întârziere. Am decolat de la Berlin la 18:50, față de 17:10 cât era prevăzut în orar. Cât despre zbor, nici nu l-am simțit pentru că am reușit să dorm pe toată durata lui. Nimic special cu privire la echipaj. Zămbitori, siguri pe acțiunile lor, fermi în poziții.

Menționez că ambele zboruri au fost aproape pline, aproximativ 180 de pasageri/zbor. Și nu s-a aplaudat la aterizări!

Aeroport Berlin Schonefeld

Despre aeroport nu prea am multe de spus. Este mic, dedicat în mare parte zborurilor low-cost. Clădirea principală are 2 etaje. La parter sunt ”Sosirile”, la etajul 1 este terminalul A, iar la etajul 2 este poliția, câteva agenții de turism, birourile aeroportului și platforma de spotting. Mai jos aveți harta aeroportului.

berlin-schonefeld-harta-1

Plecările pentru zborurile Ryanair se fac din terminalul D, care este o hală amplasată lângă clădirea principală. În terminalul D sunt ghișeele de check-in, o zonă de control securitate și porțile de îmbarcare. Însă este un adevărat labirint ca să ajungeți la porțile 40-69. Noi am avut îmbarcarea de la 62, dar se poate și de la 58 sau altă poartă, în funcție de poziționarea aeronavei.

Vă las să admirați câteva fotografii realizate cu noul smartphone ASUS ZenFone 3.

berlin-schonefeld-platforma-3
berlin-schonefeld-platforma-6
berlin-schonefeld-platforma-8
4 Comentarii
 1. Calator says

  Foarte tare! Cica ai zburat la Berlin dar nu ai ajuns in oras! Pe bune???? Daca e advertorial macar puteai sa-ti iei o cazare ca nu e o avere. Pacat de timpul pierdut.

  1. Sorin Rusi says

   Nu e advertorial si nu, nu ma interesa cazarea. Am vazut Berlinul de 4 ori. Si voi mai merge in city break-uri, dar nu de data asta :).

   Pentru unii dintre noi, a calatori inseamna si doar zborul. Asta e, pasiunea :). Si nu e prima data cand am calatorit intr-o zi spre o destinatie. Vor mai urma si altele:).

   1. Catalin says

    Tot respectul pentru pasiunea ta si tin sa iti spun ca si pentru mine a zbura este o pasiune. Insa cum sa dormi cand pentru zborul efectiv te-ai prezentat la imbarcare?

Leave A Reply

Your email address will not be published.