blank

Noul clip KLM cu instrucţiunile de siguranţă la bord inspirat din tehnica de decorare Delftware

0 700

Pasagerii de pe zborurile intercontinentale KLM vor putea viziona, începând cu 1 noiembrie 2015, un nou clip cu instrucțiuni de siguranță la bord, inspirat din tehnica de decorare Delftware, o metodă tradițională olandeză de decorare a ceramicii.

Clipul cu instrucțiunile de siguranță de la bordul aeronavelor KLM a fost construit prin „traducerea” scenariului în peste 1000 de piese din ceramică, ce conțin reprezentări grafice Delftware desenate manual.

Noul clip KLM cu instrucţiunile de siguranţă

Inițial, scenariul clipului a fost „tradus” în ilustrații Delft Blue desenate manual, care au fost transformate, mai apoi, în cadre animate de către un specialist și repictate în stilul Delft Blue.

Ulterior, toate cele peste 1000 de scene animate au fost fotografiate și transformate într-un clip, cu ajutorul tehnicii de filmare stop-motion.

Vocea și mișcările din filmul cu instrucțiuni de siguranță la bord aparțin unei însoțitoare de zbor a companiei KLM Royal Dutch Airlines.

Conceptul de catering KLM de la clasa Economy, „Tasty Blue”, a fost inspirat tot de ceramica olandeză. Șervețelele, cărucioarele, cutiile de carton și paharele de la bord conțin detalii sau elemente Delft.

De asemenea, căsuțele Delftware, pe care KLM le oferă pasagerilor de la World Business Class, amintesc de aceleași elemente Delft Blue. Mai mult, tacâmurile din WBC și noul interior din cabina WBC au fost create de către designeri olandezi, iar pasagerii sunt serviți, în timpul zborului, cu delicatese pregătite de bucătari olandezi.

Principala sursă de inspirație pentru crearea filmului cu instrucțiuni de siguranță la bord a fost Royal Dutch Delftware Factory, ultima fabrică ce datează din secolul al XVII-lea, ce produce ceramică olandeză decorată în stilul Delft Blue.

Istoria ceramicii Delftware a început la începutul anilor 1600, atunci când vasele companiei The Dutch East India au importat din China imense cantități de porțelan. Ulterior, din cauza războaielor civile, olandezii nu au mai putut importa porțelan chinez și au început să își dezvolte propria industrie de obiecte ceramice. Astfel a luat naștere industria olandeză Delftware.

Leave A Reply

Your email address will not be published.