blank

Noua platformă a aeroportului IAŞI este operaţională

1 639

Începând cu 07.09.2015, operaţiunile de îmbarcare-debracare a pasagerilor se transferă pe prima suprafaţă finalizată din platforma nouă a Aeroportului Iaşi.

Realizarea noii platforme de îmbarcare-debarcare pasageri presupune, conform graficului de lucrări, demolarea vechii platforme a Aeroportului Iaşi. Administraţia aeroportuară a ales să nu întrerupă operaţiunile aeriene şi s-a procedat la realizarea etapizată a noii platforme, astfel încât să poată fi dată în funcţiune o primă suprafaţă care să preia capacităţile de procesare. În paralel, se continuă lucrările de extindere a noii infrastructuri, în zona platformei vechi. Acest proces de tranziţie va presupune modificări de fluxuri privind accesul pasagerilor înspre şi dinspre aeronave, modificări ce vor crea un posibil disconfort pasagerilor.

Totodată, este posibil ca pentru respectarea orarului de zbor al fiecărei companii aeriene, să se procedeze la devansarea orelor de închidere a procedurii de check-in, pentru ca timpul suplimentar necesar accesului la aeronavă să nu ducă la decalarea orarului de zbor. În acest sens, este recomandat ca pasagerii să îşi programeze deplasarea spre aeroport în aşa fel încât să raspundă noilor condiţii tranzitorii.

Prima procedură de #pushback din istoria IAŞI Airport. Pe platforma nouă!

Pushback procedure

Prima procedura #pushback din istoria IASI Airport. Pe platforma noua! Avionul s-a facut #roz de placere… 🙂 wizzair.com

Posted by IASI Airport on Monday, September 7, 2015

Reamintim că Aeroportul Internaţional Iaşi derulează Proiectul de Dezvoltare şi Modernizare, în valoare totală de 56,7 milioane de euro, obiectivele majore realizate în mare parte fiind proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru realizarea suprafeţelor de mişcare aferente unei piste noi, cu lungimea de 2.400 metri, extinderea suplimentară a platformei parcare aeronave şi construcţia unui nou terminal de pasageri. Din totalul sumei menţionate, 38,7 milioane de euro reprezinta finanţarea europeana nerambursabilă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.