Norvegia renunță la cerința carantinei pentru toți călătorii

0 568

Autoritățile norvegiene au anunțat că țara va pune capăt cerinței obligatorii de carantină care se aplică în prezent călătorilor nevaccinați, precum și contactelor directe ale persoanelor infectate.

„În urma unei recomandări a Institutului Național de Sănătate Publică, guvernul elimină cerința de carantină de intrare, deoarece nu mai este considerată necesară pentru controlul infecțiilor”, a declarat Ministerul Norvegian al Sănătății, citat de SchengenVisaInfo.com.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Norvegian al Sănătății, decizia de a pune capăt cerinței de carantină a fost luată întrucât țara consideră că această măsură nu mai este necesară pentru a controla răspândirea virusului.

Institutul Național de Sănătate Publică din Norvegia a subliniat că toți călătorii care nu dețin certificat de vaccinare reprezintă doar 7% din numărul total de persoane care au intrat în țară. Între timp, 4% dintre ei au fost depistați pozitiv.

Prin urmare, întrucât regula carantinei are în prezent puțină sau deloc semnificație atunci când vine vorba de stoparea răspândirii virusului, începând de azi, 26 ianuarie, tuturor călătorilor nevaccinați și nerecuperați li se va permite intrarea în Norvegia fără a fi nevoiți să respecte cerința de carantină.

Cu toate acestea, s-a subliniat că călătorii care nu au fost vaccinați sau recuperați de la virus au încă obligați să facă un test înainte de intrare.

În schimb, călătorii care au primit toate dozele de vaccin necesare, precum și cei care s-au vindecat de boala COVID-19, nu sunt obligați să respecte reguli suplimentare de intrare.

„Din 26 ianuarie, carantina de infectare pentru membrii casei și persoanelor de contact va putea fi înlocuită cu teste zilnice”, a adăugat Kjerkol.

Chiar dacă cerința de carantină va fi în curând eliminată oficial, autoritățile au subliniat că pot introduce din nou reguli de autoizolare dacă situația COVID-19 se înrăutățește sau dacă începe să circule o nouă variantă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.