Noi condiții de călătorie în Elvetia și Principatul Liechtenstein: testarea obligatorie!

0 678

În contextul apariției noii variante a virusului SARS-CoV-2, catalogată de OMS ca fiind îngrijorătoare, începând cu data de 4 decembrie 2021, se modifică condițiile de intrare în Confederația Elvețiană, după cum urmează:


  • Toate persoanele care doresc să călătorească în Elveția, indiferent de țara din care sosesc sau de mijlocul de transport folosit, trebuie să prezinte la intrarea în țară rezultatul negativ al unui test de tip PCR, efectuat cu maximum 72 de ore înainte.
  • Suplimentar, toate persoanele care sosesc în Elveția trebuie să se testeze, pe cheltuială proprie, într-un interval de patru până la șapte zile după sosire. Rezultatul celui de-al doilea test, de tip PCR sau antigen rapid, trebuie trimis autorității sanitare cantonale.

Aceste reglementări se aplică și persoanelor vaccinate și recuperate după boală. Sunt exceptate persoanele cu vârsta de până la 16 ani și transfrontalierii.

De asemenea, toate persoanele care doresc să intre pe teritoriul Confederației Elvețiene trebuie să își înregistreze, înainte de călătorie, datele de contact prin completarea formularului de înregistrare și să îl prezinte la trecerea frontierei, în format electronic sau pe hârtie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.