Nigeria a ridicat interdictia de zbor pentru Lufthansa, Air France si KLM.

0 1.365

Guvernul din Nigeria a ridicat interdicția de zbor pentru Lufthansa, Air France și KLM. Astfel, cele 3 companii aeriene europene își vor relua operațiunile către destinațiile din Africa de Vest.

Transportatorii aerieni europeni precum Lufthansa, Air France și KLM Royal Dutch Airlines au primit aprobarea Ministerului Federal al Aviației din Nigeria pentru a relua operațiunile internaționale în țară începând cu 17 noiembrie 2020.

Air France, KLM si Lufthansa reiau zborurile spre Nigeria

KLM Royal Dutch Airlines a fost primul operator din UE care a reluat zborurile. Începând din 24 noiembrie, sunt 3 curse pe săptămână de pe Aeroportul Amsterdam Schiphol (AMS) către Aeroportul Internațional Lagos Murtala Muhammed (LOS). KLM a planificat să mărească frecvența curselor la 5 zboruri pe săptămână, începând cu 10 decembrie 2020.

Air France va relua zborul săptămânal de la Aeroportul Paris Charles de Gaulle (CDG) cătreLagos, din 7 decembrie 2020. Compania aeriană franceză își propune să mărească frecvența la 4 zboruri pe săptămână până pe 9 decembrie.

Operatorul german Lufthansa (LHAB) (LHA) va relua cele 5 curse săptămânale de pe Aeroportul Frankfurt am Main (FRA), din 17 decembrie 2020.

Nigeria va redeschide alte 3 aeroporturi.

Hadi Sirika, Ministrul Aviației, a confirmat că Ministerul Sănătății, precum și Coaliția Împotriva COVID-19 (CACOVID) și Forța Operativă Prezidențială din Nigeria au în vedere redeschiderea aeroporturilor Kano (KAN), Port Harcourt (PHC) și Enugu (ENU) înainte de sfârșitul anului. Totodată, Nigeria ar putea redeschide toate aeroporturile internaționale înainte de sfârșitul anului 2021.

Nigeria a suspendat toate zborurile internaționale în septembrie 2020, după ce UE a impus politici stricte de viză călătorilor nigerieni care călătoreau în țările Uniunii Europene.

Virginie Battu-Henriksson, purtătorul de cuvânt al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, a explicat că decizia a fost luată ca răspuns la faptul că autoritățile nigeriene nu și-au îndeplinit rolul lor în repatrierea cetățenilor nigerieni care trăiesc ilegal în Europa.

Nigeria a inclus pe lista neagră și Emirates Airlines pentru restricțiile de călătorie impuse cetățenilor ce soseau din Nigeria, în martie 2020. Cu toate acestea, guvernul din Nigeria și-a anulat decizia pe 30 septembrie, după ce EAU a redus măsurile în luna iulie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.