Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

NetJets a comandat 425 de aeronave business

0 332

În plină criză economică, unii fac achiziţii record. Grupul Berkshire Hathaway, controlat de miliardarul Warren Buffett, pune un nou pariu pe revigorarea pieţei zborurilor particulare, cu o comandă record în valoare de 9,6 miliarde de dolari pentru 425 aeronave de business de la Bombardier şi Cessna.

Operatorul de zboruri private NetJets, aflat în portofoliul Berkshire Hathaway, a comandat un număr record de aeronave destinate zborurilor private, anticipând că economia Statelor Unite şi economiile dezvoltate din Europa vor reveni „în final pe o poziţie mult mai solidă”, transmite Bloomberg.

Livrările vor începe peste doi ani, NetJets deţinând în prezent o flotă de peste 700 de avioane. Compania a obţinut condiţii financiare favorabile de la constructorii de aeronave, aflaţi în criză de comenzi.

Tranzacţia vizează 275 de avioane Bombardier Challenger, din care 100 reprezintă comanda fermă. Cessna, parte a grupului Textron, ar trebui să livreze până la 150 de avioane Citation Latitude, din care 25 reprezintă comenzi sigure.

Este o achiziţie ambiţioasă şi de viitor. În aviaţia civilă lucrurile nu se petrec peste noapte. S-a făcut această comandă uriaşă, dar cu perspective de viitor. Banii vor fi plătiţi, dacă se respectă regula achiziţiilor în domeniu, la livrarea aeronavelor, deci eşalonat după cum vor fi primite avioanele.

Leave A Reply

Your email address will not be published.