Ministrul Apararii din Croatia a demisionat in urma prabusirii unui avion de instruire al fortelor aeriene croate

0 495

Ministrul apărării al Croației și-a dat demisia joi, după ce un avion de instruire al forțelor aeriene s-a prăbușit în sud-vestul țării. Cei doi ocupanți ai avionului au murit pe loc.

Damir Krsticevic a spus că-și dă demisia după ce s-au înmulțit incidentele și accidentele aeronautice militare în Croația. Un alt aparat de zbor militar croat, un elicopter, s-a prăbușit în urmă cu trei luni, ucigând doi piloți.

Ministrul Apararii din Croatia a demisionat

Revenind la accidentul aviatic, un avion al forțelor aeriene croate a ars după ce s-a prăbușit în Biljane, Croația. Accidentul a avut loc joi, 7 mai 2020. Ministerul Apărării al Croației a declarat că un avion de instruire al forțelor aeriene s-a prăbușit și doi membri ai echipajului au fost uciși în timpul unui zbor de antrenament.

„Trebuie să fim transparenți și să ne asumăm responsabilitatea pentru accidentele aviatice petrecute în ultima perioada, a declarat Krsticevic.

Ministerul Apărării a declarat că aeronava cu un singur motor, model Zlin, s-a prăbușit în jurul orei 16:00, ora locală. Oficialii nu au spus ce ar fi putut determina avionul să se prăbușească într-o zonă populată, la periferia orașului Zadar. Imaginile de la fața locului arată avionul ars, în apropierea unei case.

Leave A Reply

Your email address will not be published.