Memento Bus – low-cost bus by Christian Tour

3 2.631

Memento Bus, divizia de transport a Grupului Christian Tour, a fost lansată În urmă cu câteva luni şi vrea să schimbe radical fața turismului cu autocarul din România. Unul dintre cei mai mare turoperator din România propune noul concept de low cost bus. Sloganul Memento Bus: Călătorește ca un rege cu Memento Bus și bucură-te de prețuri inteligente, în siguranță şi confort maxim.Memento bus

La început am fost sceptic cu privire la acest serviciu de transport, ba chiar am avut momente când am criticat Memento Bus. Dar părerile s-au schimbat. Odată cu introducerea noilor autocare în flota Memento Bus, am avut ocazia să testez serviciul la bordul unui autocar Neoplan Cityliner. După o zi petrecută la bordul unui astfel de autocar, pot spune că nu-mi venea să mă dau jos. Nu pot spune că am fost rege, dar am călătorit confortabil. Scaunele sunt spaţioase şi comode pentru drumuri lungi şi foarte lungi. Nu suntem adeptul călătoriilor lungi în autocare, avionul fiind pe primul loc în topul preferinţelor noastre, dar Memento Bus este o alternativă bună pentru cei ce doresc să călătorească în ţară şi peste hotare, mai ales pe circuite. Noi am făcut o călătorie pe ruta Bucureşti – Sinaia – Bucureşti, un eveniment organizat de Christian Tour împreună cu MHS Truck & Bus Group.

Memento-Bus-Cityliner

Autocarele Neoplan model Cityliner și Tourliner

De curând, încă zece autocare Neoplan moderne au intrat în flota Christian Tour. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ trei milioane de euro, iar vehiculele sunt operate în special pe cursele lungi, pe toate destinațiile interne și externe ale tour-operatorului român, în funcţie de sezonalitate. Autocarele noi își încep cursele cu ceea ce Memento Bus a numit „Cea mai mare caravană din turismul românesc”.
Autocarele Neoplan model Cityliner și Tourliner ale Christian se adaugă flotei de 15 autocare şi mai multe vehicule de capacitate mică (Mercedes Vito şi Sprinter), operate deja de către Memento Bus. În contextul creşterii activităţii şi implicit a numărului de curse charter către destinaţii precum Grecia, Turcia, Bulgaria, Christian Tour alocă o importanță deosebită și turismului Românesc.

flota memento bus

La capitolul utilități pentru sporirea confortului pasagerilor, Memento Bus țintește cele mai înalte standardele internaționle. Din pachet nu lipsesc: sistem multi-media cu DVD, CD player, monitoare LCD şi navigaţie, frigider, sistem performant de aer condiţionat, Wi-Fi şi scaune premium pentru pasageri (cu tapiţerie mixtă textil plus piele, măsuţă rabatabilă, spătar ajustabil, extensie laterală spre culoar, suport pentru picioare şi plasă pentru reviste).

Biletele Memento Bus

Astfel, odată cu înnoirea parcului auto s-a efectuat verificarea şi upgradarea tuturor vehiculelor din flotă, astfel încât fiecare componentă a flotei să ofere un nivel similar de confort. Cursele au prețuri foarte bune, și un drum de la București la Constanța, Brașov, Tulcea, Sibiu, Craiova, Cluj Napoca sau Iaşi începe de la doar 1 euro/sens.

De altfel, politica tarifară flexibilă şi preţurile dinamice în funcţie de data rezervării biletului sau de cursa aleasă, dar şi facilităţile multiple rezervare, se dovedesc a fi atuurile cu care Memento Bus intră pe piaţa curselor turistice cu autocarul. Astfel, cu cât rezervă mai din timp, cu atât turişti au oportunitatea de a obţine un tarif mai bun. Acest sistem fiind similar politicii tarifare practicate de companiile de transport aerian low-cost.
În sensul optimizării accesului călătorilor la biletele Memento Bus, a fost construită o platformă online dedicată, unde se pot achiziţiona biletele cu până la 24 ore înainte de călătorie. Modalităţile de plată sunt diverse: de la plata online cu cardul, la plata POS/cash în agenţii sau prin transfer bancar. În plus, începând cu 1 iunie 2016, Memento Bus introduce şi plata prin SMS. Nu uitaţi! Tarifele pornesc de la 1 EURO/sens şi cresc în funcţie de mai mulţi factori. Am simulat o căutare pe ruta Bucureşti – Tulcea, iar mai jos aveţi tariful găsit. Dacă doriţi un bagaj de cală, să vă pregătiţi să scoateţi ceva bănuţi din buzunar.

Bucuresti-Tulcea-Memento-Bus

În străinătate, funcţionează agenţiile Memento Holidays Antalya (cu investiţie şi capital românesc), Memento Holidays Spania, Memento Hotels din Grecia (pentru divizia hotelieră), precum şi cele patru sedii Christian Tour din Republica Moldova, Polonia, Ungaria şi Serbia, care la cerere pot vinde şi serviciile Memento Bus.
Flota Memento Bus

Flota Memento Bus este formată din cele 10 autocare tipul Neoplan Cityliner și Tourliner, plus 15 autocare şi mai multe vehicule de capacitate mică (Mercedes Vito şi Sprinter). Autocarele de 60 de locuri vor fi folosite în perioadele de vârf şi pe destinaţiile către care există un număr mai mare de turişti. Un exemplu foarte bun în acest sens este Corfu, o destinaţie îndepărtată, dar căutată de turiştii Christian Tour.

În extrasezon, autocarele vor fi operate pe programe de tip circuit şi city-break, inclusiv în România. Pe perioada verii se efectuează curse către litoral, către munte, iar de sărbători sunt curse speciale către Maramureş, Bucovina etc., în funcţie de cererea din piaţă. Recent, au fost introduse curse ocazionale către Electric Castle şi Untold, cele două evenimente care vor avea loc în vară la Cluj-Napoca, şi nu este exclusă operarea unei curse către Sighişoara, pe perioada festivalului. Evenimentele culturale atrag şi turişti străini, astfel că toate cursele Memento Bus vor face transferul spre/de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Fiind un serviciu aflat la început de drum, noi vom asigura tot creditul de care are nevoie Memento Bus. Aşteptăm şi părerile voastre, mai ales dacă aţi utilizat serviciile Memento Bus.

3 Comentarii
 1. Ion says

  Defapt Memento Bus exista in toata Europa de ceva timp probabil in Romania colaboreaza cu Christian Tour dar nu ei detin brandul Memento Bus, intradevar autocarele si soferii sunt altceva fata de obisnuitele autocare jegoase de la Atlassib dar din pacate si oameni mai sfintesc locul!

  1. Sorin Rusi says

   Este un brand dezvoltat de Christian Tour, inclusiv in Europa :). Mai eu si ceva business-uri in extern, inclusiv hoteluri 🙂

 2. Fam. vlasceanu din pitesti says

  Pt. transportul din 16,o8.2o17 ora 1o Pitesti-aeroport Otopeni si la intoarcere pe 24.08.2017 plecare la 17.30 de la aeroport otopeni la pitesti, aprecieri de foarte bine pt conducatorii auto, pt, masini, pt. costuri. pt. tot, speram sa ramineti la fel si in viitor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.