Marea Britanie a adoptat noi măsuri în vederea combaterii răspândirii variantei Omicron Covid -19. Testarea obligatorie!

0 1.083

Începând cu 29 noiembrie 2021, toate persoanele (inclusiv cele vaccinate cu ambele doze), care călătoresc în Anglia, vor trebui să efectueze un test tip PCR în ziua a doua de la sosire și să se autoizoleze la domiciliu până la primirea rezultatului testului. În cazul în care testul va fi pozitiv, persoana respectiva va trebui sa se autoizoleze pentru o perioada de 10 zile.

Toate persoanele trebuie să se testeze în a doua zi de la sosirea în Anglia

Totodată, toate persoanele (inclusiv cele vaccinate) care sunt contacte ale persoanelor confirmate cu infecția variantei Omicron Covid-19 vor trebui să se autoizoleze la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile.

De asemenea, începând cu 29 noiembrie, purtarea măștii va deveni obligatorie în mijloacele de transport în comun și în magazine (nu și în restaurante și hoteluri).

Aceste măsuri vin să completeze măsurile adoptate de Marea Britanie începând cui 4 noiembrie, care sunt următoarele:

Persoanele vaccinate trebuie ca înainte de sosirea în Regatul Unit:

  • Să completeze în prealabil (cu maximum 48 de ore înainte) Formularul de Localizare (Passenger Locator Form)
  • Să rezerve și să achite în prealabil efectuarea unui test Covid-19 pentru ziua a 2 a de la sosire. Testul poate fi tip lateral-flow sau PCR. Testul trebuie rezervat și de persoanele care vor rămâne pe teritoriul UK pentru mai puțin de 2 zile).

Detalii despre unde poate fi rezervat testul din ziua 2 aici: https://www.gov.uk/find-travel-test-provider IMPORTANT! Persoanele vaccinate vor fi exceptate de la efectuarea perioadei de 10 zile de autoizolare și a testului Covid de dinainte de plecare/testul de îmbarcare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.