blank

Malta relaxează restricțiile COVID-19. Certificatul de vaccinare nu va mai fi necesar pentru accesul in zonele publice!

0 1.108

Ministrul Sănătății al Maltei, Chris Fearne, a dezvăluit marți că țara va relaxa unele dintre restricțiile COVID-19. Ministrul a anunțat că certificatele de vaccinare nu vor mai fi necesare pentru accesul la snack-baruri, restaurante și cluburi, începând cu 7 februarie.

În plus, din 14 februarie, la doar o săptămână după ce se ridică obligativitatea permisului de vaccinare pentru intrarea în locul menționat mai sus, aceleași reguli se vor aplica și pentru cei care doresc să intre în cinematografe, teatre, piscine închise, spa și săli de sport.

Ministrul a explicat că țara a decis să faciliteze restricțiile naționale legate de Coronavirus, deoarece numărul infecțiilor active, precum și al spitalizărilor au scăzut semnificativ. În plus, el a menționat că a crescut și numărul cetățenilor care au primit deja o doză de rapel, sugerând astfel că nu mai trebuie aplicate reguli stricte.

Potrivit datelor furnizate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, 67,7% din întreaga populație adultă din Malta a primit deja o doză suplimentară. În schimb, 94,3% din populația adultă a primit doar o singură doză de vaccin, în timp ce alți 93,1% și-au finalizat vaccinarea primară cu două doze de vaccin.

În afară de cele menționate mai sus, ministrul a mai dezvăluit că Malta intenționează să scurteze cerințele de carantină de la zece la șapte zile pentru contactele apropiate ale persoanelor infectate. Fearne a spus că este încă prea devreme să vorbim despre această regulă, menționând totodată că ar putea fi scurtată în a doua jumătate a lunii februarie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.