Malta își propune să atragă 1.8 milioane de turiști, în acest an

0 362

Autoritatea pentru Turism din Malta a dezvăluit că își propune să atragă 1.8 milioane de turiști în acest an. O astfel de declarație a Autorității pentru Turism din Malta vine exact în momentul în care țara a decis să-și relaxeze restricțiile legate de COVID-19.

Potrivit Times of Malta, CEO-ul Aeroportului Internațional din Malta, Alan Borg, a declarat că se așteaptă ca industria turismului din țară să atingă nivelurile înregistrate în 2015. Cu toate acestea, este încă neclar dacă Malta va putea atinge nivelurile din 2019, deoarece în prezent este cu 35% mai jos.

Borg explică că alte destinații europene, cum ar fi Portugalia, Spania, Cipru și Croația, au înregistrat tendințe pozitive, sugerând astfel că țara trebuie să atragă mai mulți călători.

Din 2 mai, Malta a relaxat condițiile de călătorie, toți călătorii putând intra în Malta fără a fi nevoie să completeze formularul de localizare a pasagerilor. Totodată, Malta nu mai cere masca obligatorie în locurile publice și la evenimentele organizate pe insulă.

În afară de cele menționate mai sus, Malta a decis să nu mai clasifice alte țări drept roșu sau roșu închis. Deoarece nu mai există clasificări de țări, călătorii nu au nevoie de o autorizație prealabilă de călătorie din partea Superintendentului Sănătății Publice.

Cu toate acestea, călătorii ar trebui să țină cont de faptul că, în ciuda renunțării la unele dintre regulile sale, Malta încă cere călătorilor să prezinte o dovadă valabilă pentru COVID-19. Toți călătorii care ajung în Malta trebuie să dețină un certificat de vaccinare, de recuperare sau de testare pentru a li se permite intrarea în țară fără a fi nevoie să urmeze măsuri suplimentare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.