blank

Lufthansa Group și Etihad Group și-au extins cooperarea

Servicii de catering în valoarea de 100 de milioane de dolari!

0 1.143

În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc astăzi la Abu Dhabi, Lufthansa Group și Etihad Group au prezentat detliile unui nou parteneriat comercial.

Cele 2 grupări aviatice au încheiat un acord global pentru catering în valoare de 100 de milioane de dolari și un memorandum de cooperare pentru întreținerea aeronavelor (reparații și revizii). Memorandumul a fost încheiat între Etihad Airways și Lufthansa Technik.

Lufthansa Group și Etihad Group

Contractul de catering a fost încheiat pe patru ani cu LSG Sky Chefs (Lufthansa) și cuprinde furnizarea serviciilor de catering către Etihad Airways în 16 orașe din Europa, Asia și America. Astfel, LSG Sky Chefs devine cel mai mare furnizor de servicii de catering al companiei Etihad Airways, în afara bazei de la Abu Dhabi.

Conferința de presă Lufthansa Group și Etihad Group

Totodată, de la 1 februarie 2017, se aplică acordul codeshare pe zborurile între Frankfurt, Munchen și Abu Dhabi și extinderea cu vânzări pe zborurile spre Rio de Janeiro și Bogota. Mai exact, codul ”LH” (Lufthansa) va putea fi folosit pe zborurile Etihad Airways între Frankfurt, Munchen și Abu Dhabi. Codul ”EY” (Etihad Airways) va fi folosit pe zborurile Lufthansa din Frankfurt spre Rio de Janeiro și Bogota.

Carsten-Spohr

Etihad-Aviation-Group

fotografie-grup-lufthansa-etihad

Lufthansa-Group-Eurowings

semnare-acord-lufthansa-etihad

Tot în baza acestui parteneriat comercial, operațiunile Etihad Airways se vor muta la terminalele Lufthansa de pe aeroporturile din Frankfurt și Munchen.

Pe 16 decembrie 2016, Lufthansa Group a semnat un acord cu Airberlin, partea a Etihad Group, pentru preluarea a 38 de aeronave cu tot cu echipaj. Eurowings, parte a Lufthansa Group, va prelua 33 de aeronave, iar Austrian Airlines, parte a Lufthansa Group, va prelua 5 aeronave. Acordul încheiat între Lufthansa și Airberlin, semnat la 16 decembrie 2016, va dura 6 ani și este programat să înceapă la 10 februarie 2017.

Leave A Reply

Your email address will not be published.