Lufthansa aniversează 50 de ani de activitate în România

Pe 25 august, Lufthansa sărbătorește 50 de ani de activitate în România. Iar pe 3 septembrie se împlinesc 10 ani de când există linia directă Sibiu-Munchen.

0 941

Ambele aniversări sunt o dovadă clară a faptului că grupul Lufthansa a continuat dezvoltarea în regiune în ultimele 5 decade. Lufthansa abia așteaptă să aniverseze ambele momente aviatice foarte importante pentru companie.

50 de ani de activitate în România pentru Lufthansa

Acum 50 de ani, pe 25 august 1967, primul avion Lufthansa, un Boeing 727 pe nume ”Würzburg”, a aterizat pe pământ românesc. Primul zbor către România a fost pe ruta Frankfurt – București, via Munchen.

Mai mult, același avion a avut la bord și pasagerul cu numărul 2.000.000 care a zburat de pe aeroportul Frankfurt din primul moment în care compania și-a început activitatea, făcând zborul cu atât mai special.

De atunci, grupul Lufthansa și-a crescut semnificativ prezența pe piața din România, oferind astăzi 149 de zboruri săptămânale.

Anul acesta, tot pe 25 august, zborul cu numărul LH1418, operat de Airbus A320, va ajunge pe aeroportul Henri Coandă din București pentru a marca a 50-a aniversare a companiei Lufthansa în România.

Antonio Tassone, directorul general al Lufthansa Group România, declară: ”Suntem mândri că sărbătorim 5 decenii de când Lufthansa activează în România. Acest zbor aniversar este un moment important pentru că simbolizează loialitatea și sprijinul pe care le-am primit din partea partenerilor și pasagerilor din România. Suntem foarte bucuroși că, în prezent, grupul Lufthansa operează până la 149 de zboruri săptămânale din România către hub-urile grupului Lufthansa.

Mai mult, compania continuă să se bucure de succes în regiune și așteptăm cu nerăbdare viitoarele momente de dezvoltare ale companiei în România, cum ar fi lansarea curselor din Timișoara și Cluj către Frankfurt, începând cu 29 octombrie 2017.”

10 ani de zboruri pe ruta Sibiu – Munchen

O altă aniversare specială este și cea de pe 3 septembrie 2017: Lufthansa sărbătorește 10 ani de când a fost deschisă ruta Sibiu – Munchen. În prezent, compania oferă 19 zboruri săptămânale din Sibiu către Munchen.

Rețeaua mare de care dispune Lufthansa le oferă pasagerilor șansa de a zbura, via hub-urile grupului, către 308 destinații din 103 țări din jurul lumii. Prin aceste conexiuni, pasagerii pot ajunge ușor în orașe precum Stuttgart, Berlin, Paris, New York, Chicago, Los Angeles, Shanghai sau Tokyo.

Mai mult, grupul Lufthansa a declarat anul 2017 ca fiind anul digitalizării companiei, făcând promisiunea că va investi 500 de milioane de euro pentru digitalizare până la sfârșitul lui 2020.

Rezultatul acestui angajament se traduce prin lansarea mai multor proiecte pentru a îmbunătăți serviciile și comunicarea invidividuală cu clienții. Printre acestea se numără și FlyNet, un program care le permite pasagerilor să aibă acces la internet în timpul zborului si care este momentan disponibil doar pe aeronavele A320.

Leave A Reply

Your email address will not be published.