Lufhansa a anulat alte 2200 de zboruri programate în iulie și august

1 3.982

Lufthansa a anulat alte 2200 de zboruri în această vară, peste cele 900 de zboruri anulate deja și anunțate anterior. Motivele sunt aceleași pe care le știm deja: greve, lipsă personal.

În total, peste 3000 de zboruri sunt anulate în programul sezonului estival 2022. Compania aeriană germană anunțase deja recent anularea a 900 de zboruri în zilele de vineri și weekend-uri, invocând ”lipsa de personal”. Filiala sa low-cost Eurowings a anunțat, de asemenea, anularea a peste 100 de zboruri programate în iulie.

Ca urmare, aproximativ 2200 de zboruri suplimentare (în principal rute interne și intra-europene) din cele 80000 planificate pentru sezonul de vară vor fi anulate de la și către hub-urile Frankfurt și Munchen. Anulările nu vor mai viza doar weekend-urile, ci și zilele lucrătoare. Măsura considerată „inevitabilă” trebuie să asigure „ mai multă stabilitate a planului de zbor pe tot parcursul verii ”, evitând „supraîncărcarea proceselor la sol în orele de vârf ”, a justificat Lufthansa.

1 comentariu
  1. […] reamintim că Lufthansa a anunțat anularea a peste 3000 de zboruri în perioada iulie – septembrie de la huburile sale din Frankfurt și […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.