Lovitură de stat în Myanmar: zboruri suspendate, aeroporturi închise

0 1.648

În urma loviturii de stat, care a avut loc pe 1 februarie 2021, zborurile către și din Myanmar au fost suspendate, iar toate aeroporturile din țară au fost închise.


Rapoartele indică faptul că toate aeroporturile din Myanmar sunt închise. Vom căuta mai multe informații și vom furniza actualizări pe măsură ce vor deveni disponibile ”, a declarat Ambasada Statelor Unite în Myanmar într-o postare pe Twitter.

Potrivit unui mesaj ulterior al ambasadei, drumul către aeroportul internațional din Yangon, cel mai mare oraș din Myanmar, a fost și el închis. În plus, Ambasada SUA a sfătuit toți cetățenii americani din țară să evite orice călătorie care nu reprezintă o necesitate.

La 1 februarie 2021, într-un aviz (NOTAM), toți piloții au fost instruiți să nu zboare în Myanmar și să nu iasă fără permisiune. Toate zborurile au fost suspendate, iar aeroporturile sunt închise până pe 31 mai 2021, a raportat The Myanmar Times.

Călătoria cu avionul către și dinspre Myanmar a fost suspendată după ce armata țării a preluat puterea și a reținut liderii aleși democratic. Noul guvern a declarat starea de urgență timp de un an, până când vor fi organizate noi alegeri.

Înainte de lovitura de stat, din cauza pandemiei COVID-19, Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor din Myanmar a prelungit suspendarea zborurilor internaționale până la sfârșitul lunii ianuarie 2021.

Leave A Reply

Your email address will not be published.