Lockdown în Scoția: Nicola Sturgeon a dezvăluit planul de redresare.

0 461

Redeschiderea economiei Scoției – inclusiv magazine, baruri, restaurante, săli de sport și saloane de înfrumusețare – este așteptată să înceapă din 26 aprilie, a anunțat primul ministru Nicola Sturgeon.


Începând cu 15 martie, patru persoane din două gospodării vor putea să se întâlnească, în aer liber. Toți elevii din învățământul primar și studenții din S4 până în S6 pot reveni la școală. Cu toate acestea, este puțin probabil ca elevii din primii trei ani de liceu să se întoarcă până după vacanța de Paște.

De asemenea, restricțiile de auto izolare la domiciliu vor fi ridicate pe 5 aprilie, dacă totul merge conform planului.

Cadrul strategic al guvernului scoțian este „deliberat precaut” în această etapă.

Cu toate acestea, partidele de opoziție au declarat că declarația „nu a atins” așteptările și nu are claritate asupra „obiectivului final”, în timp ce oamenii de afaceri au solicitat mai multe lamuriri în urma declarației.

Prim-ministrul Sturgeon a declarat că obiectivul Scoției este de a renunța pe deplin la restricții în ultima săptămână din luna aprilie. „În acea etapă, sperăm că toate localitățile din țară aflate în prezent la nivelul patru vor putea să să revină la nivelul trei – posibil cu o oarecare revizuire a conținutului nivelurilor.”

Primul ministru a spus că, începând cu 26 aprilie, guvernul se așteaptă să vadă o „redeschidere treptată, dar semnificativă, a economiei, incluzând vânzările cu amănuntul neesențiale, ospitalitatea și servicii precum săli de sport și saloane de înfrumusețare”.

Mai multe detalii vor fi prezentate la mijlocul lunii martie, inclusiv ordinea în care părțile economiei se vor redeschide.

Mai multe detalii vor fi prezentate la mijlocul lunii martie, inclusiv ordinea în care părțile economiei se vor redeschide. Scopul este pentru o „relaxare progresivă” a restricțiilor de nivel patru la intervale de trei săptămâni.

Aceasta speră că în faza următoare toți elevii vor revenii la școală (înclusiv cei din ciclul primar). Prim-ministrul adjunct, John Swinney, a declarat pentru emisiunea Drivetime de la Radio Scotland că nu ar fi vorba doar despre elevii seniori, cei care studiază pentru examene, și că scopul principal este să vadă toți elevii, indiferent e ciclu, înapoi la școală la această dată, dacă datele o vor permite.

Începând cu 15 martie, patru persoane din două gospodării vor putea să se întâlnească, în aer liber. De asemenea, persoanele sub 18 ani vor avea voie să reia activitățile în aer liber, însă păstrând distanțarea socială.

Restricțiile de auto izolare la domiciliu vor fi ridicate pe 5 aprilie, dacă totul merge conform planului.

Faza finală a reîntoarcerii la școală va avea loc începând cu 5 aprilie, dată în care elevii vor fi la începutul sau la mijlocul vacanței de Paște.

Restricțiile de auto izolare la domiciliu vor fi ridicate tot pe 5 aprilie, dacă totul merge conform planului. Șase persoane din două gospodării se vor putea întâlni în aer liber, iar bisericile vor fi redeschise.

Sistemul de restricții va fi reintrodus din 26 aprilie, împreună cu o redeschidere „mai substanțială” a societății și a economiei.

„Este important să subliniem că toate acestea depind de faptul că vom continua să suprimăm virusul și co vom continua să acceptăm unele compromisuri pentru o perioadă, de exemplu, atunci cân ne referim la călătoriile internaționale neesențiale.”

Dacă aveți în plan să călătoriți din Scoția în România, trebuie să respectați condițiile de intrare în România.

Mai multe detalii găsiți pe site-urile oficiale:

Leave A Reply

Your email address will not be published.