blankblank

Linia A1 – autobuze din Brașov spre Aeroportul Brașov

0 617

Autobuzele vor pleca din 15 iunie, pe ruta Gară – Centrul Civic – Livada Poștei – Aeroport. Viceprimarul Flavia Boghiu a anunțat înființarea, începând cu 15 iunie, a primei linii de transport în comun care va lega orașul Brașov de Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Aceasta va avea indicativul A1 și va pleca din Gara Brașov. Frecvența autobuzelor va fi corelată cu zborurile care decolează și aterizează pe aeroport.

Viceprimarul a menționat, totodată, că în funcție de nevoile de transport ale pasagerilor care pleacă sau vin în Brașov cu avionul, frecvența pe această linie va crește, iar pe măsură ce fluxul de pasageri pe aeroportul din Brașov se va mări, se va analiza oportunitatea înființării și altor linii de transport în comun.

Linia expres A1 va circula pe traseul: gară – Centrul Civic – Livada Poștei – Bartolomeu – aeroport și va opri în următoarele stații:

  • Dus: Gara Braşov – Camera de Comerţ – Livada Poştei – Bartolomeu Gară – Stad. Municipal – Cărămidăriei – Roplant – Târg Auto – Campus Genius – ICPC – Facultativă Fundăturii – Fundăturii cl – Fundăturii – Case – Aeroportul Braşov, cu o frecvenţă de o cursă pe oră, între orele 6:00-18:00;
  • Întors: Aeroportul Braşov – Case – Fundăturii – Fundăturii cl – Facultativă Fundăturii – ICPC – Campus Genius – Târg Auto – Roplant – Hornbach – Cărămidariei – Stad. Municipal – Biserica Bartolomeu – Livada Poştei – Hidro A – Gara Braşov, cu o frecvenţă de o cursă pe oră, între orele 7:00-19:00.

Programul de circulație va fi corelat cu programul de funcționare al aeroportului și cursele aeriene, astfel încât prima cursă la aeroport să ajungă la ora 6:50, iar ultima la ora 19:00. Tariful unui bilet pe acest traseu va fi același ca pe celelalte rute, respectiv 4 lei pentru 60 de minute.  

Leave A Reply

Your email address will not be published.