LATAM pune lanțul logistic la dispoziția guvernelor din America de Sud și va transporta gratuit vaccinul de COVID-19

0 185

LATAM Airlines a anunțat că își va pune lanțul logistic la dispoziția guvernelor din Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador și Peru pentru a transporta gratuit vaccinurile COVID-19.

Oferta acoperă operațiunile interne pe care compania le are în țările respective. De menționat faptul că în noiembrie a efectuat peste 17 mii de zboruri care au legat 91 de destinații.

Zilele trecute, compania aeriană sud-americană a reunit o echipă de peste 20 de angajați LATAM Cargo pentru planificarea și propunerea unor posibile scenarii de transport al vaccinului, având în vedere situația pandemică a fiecărei țări, infrastructura aeroportuară și logistică necesară.

LATAM a fost prima companie din America și în acest moment singura din America de Sud care a obținut certificarea CEIV Pharma de la IATA, care garantează transportul produselor farmaceutice, cu control al temperaturii, la cele mai înalte standarde de calitate.

În timpul pandemiei, LATAM și-a păstrat activ programul numit ”Avión Solidario”, care a permis transportul gratuit a peste 900 de profesioniști din domeniul sănătății, precum și a mai mult de 400 de persoane care au avut nevoie de asistență medicală urgentă. Totodată, în această perioadă au fost transportate peste 700 de organe și țesuturi.

Din China, LATAM a transportat peste 1.000 de tone de echipamente medicale prin intermediul a 60 de zboruri către America de Sud.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.