Laptop de gaming ASUS, care nu este doar de gaming (ROG Zephyrus G14 GA401)

0 1.123

V-am obișnuit ca printre articolele despre avioane și zboruri să inserăm și articole despre gadgeturi și tehnologie. Inevitabil, tehnologia face parte din viața noastră. Cu toții avem un telefon, televizor, căști sau laptop-uri și multe alte gadgeturi pe care le folosim în munca noastră sau pentru divertisment.

Până acum am scris despre laptop-uri cât mai subțiri, ușoare și elegante, despre smartphone-uri, echipamente foto/video, aplicații. Am evitat să aduc în discuție tehnologie și gadgeturi care, în teorie, nu are tangență cu aviația și turismul.

Impresii despre ASUS ROG Zephyrus G14 GA401

ASUS ROG Zephyrus G14 GA401
ASUS ROG Zephyrus G14 GA401

Și asta până când am pus mână pe noul laptop de gaming ASUS ROG Zephyrus G14 GA401.

Când auziți de laptop-uri de gaming, probabil majoritatea dintre voi vă imaginați laptop-uri grele, masive, robuste, care au sub carcasă cele mai performante componente. Așa îmi imaginam și eu, mai ales că am o istorie în testarea laptop-urilor de gaming și primele modele chiar erau adevărate uzine.

ASUS ROG Zephyrus G14 GA401
ASUS ROG Zephyrus G14 GA401

ASUS ROG Zephyrus G14 GA401 în schimb m-a făcut să-mi schimb părerea și percepția despre laptop-urile de gaming și să conștientizez că nu sunt doar de gaming. Și chiar nu mai sunt atât de voluminoase.

ROG Zephyrus G14 GA401 nu este un ultrabook, dar nici nu îți rupe spatele. Are ecran de 14 inch, aproximativ 2 cm grosime și 1.7 kilograme. Chiar dacă dimensiunile par comune cu multe alte modele de laptop, diferența o face configurația și design-ul.

Configurație ROG Zephyrus G14 GA401

Legat de design, pot spune următoarele: modelul utilizat a fost varianta stralucitoare Alb Lunar (Moonlight White) și atrage privirile când stai la terasă sau prin aeroport. Procesul de prelucrare CNC de înaltă precizie a creat 6,536 de perforații pe carcasa de aluminiu pentru un design matricial distinctiv.

Și acum citez din manual: Elementele de ranforsaj fagure adaugă un nivel superior de rezistență cu o utilizare minima de material, menținând o greutate redusa a carcasei. Carcasa fabricată dintr-un aliaj de magneziu și aluminiu oferă un nivel ridicat de rezistență la amprente, menținând un aspect curat și elegant în timpul utilizării zilnice.

Partea de design ține de gusturile fiecăruia. Mie mi-a plăcut. Transmite robustețe, transmite eleganță și, văzându-l, te aștepți ca sub carcasă să găsesți componente de top. Și cu ASUS ROG Zephyrus G14 GA401 nu dai greș.

Legata de configurație, acesta a venit cu AMD Ryzen 9 4900HS pana la 4.4GHz, 14inch QHD, 16GB, SSD 1TB, NVIDIA GeForce RTX 2060 Max-Q 6GB. Porturi: 1 x HDMI; 1 x Audio Out/Microfon; 2 x USB 3.2 Type A Gen 1; 2 x USB 3.2 Type C Gen 2.

ASUS ROG Zephyrus G14 GA401
ASUS ROG Zephyrus G14 GA401

ROG Zephyrus G14 GA401 la superlativ

Totul e la superlativ, chiar dacă nu vorbim de cea mai puternică configurație. Recunosc că nu sunt un mare practicant de jocuri, dar tot ce am jucat s-a mișcat ireproșabil. Și, mai mult de atât, laptop-ul nu e doar pentru gaming. ASUS ROG Zephyrus G14 GA401 se mișcă bine pe foto / video, pe procesare video, pe activități multitasking, chiar și pe activități de business.

Dacă sunteți în căutarea unui laptop pentru a vă juca ultimele apariții când sunteți în deplasare și pentru a vă rezolva toate taskurile zilnice, ASUS ROG Zephyrus G14 GA401 poate fi o soluție.

Pentru un gamer profesionist, acest laptop poate fi o alternativă mobilă la desktopul de acasă. Pentru că un gamer profesionist va dori mereu să aibă un ecran mare și un desktop cu cele mai puternice componente.

ASUS ROG Zephyrus G14 GA401
ASUS ROG Zephyrus G14 GA401

Personal, nu prea am fost încântat de tastatură și aici nu mă refer la calitatea tastelor, ci la faptul că există ceva mai mult spațiu între taste și la tastare rapidă mai nimeream pe lângă taste :). Dar este o părere subiectivă.

Acesta nu e un review, ci doar câteva impresii. Iar eu sunt încântat atunci când un gadget reușește să-mi cucerească curiozitatea și să-mi alimenteze dorința de a-l utiliza. ASUS ROG Zephyrus G14 GA401 asta a făcut.

Modelul utilizat de mine ASUS ROG Zephyrus G14 GA401 se găsește la eMAG la un preț de 7.89999 Lei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.