La Berlin, greva personalului de la sol continuă și astăzi (13-15 martie 2017)

Sute de zboruri, de la aeroporturile din Berlin, sunt afectate de greva personalului de la sol!

0 648

Cele două aeroporturi din Berlin, Tegel și Schönefeld, sunt afectate de greva personalului de la sol. Aceasta a început vineri, perturbând activitatea de la sol pe cele 2 aeroporturi. Până în prezent, au fost anulate peste 1300 de zboruri, cele mai multe fiind din/spre aeroportul Schönefeld.

Conform noilor informații, greva nu dă semne că va înceta în următoarele 24 de ore. Autoritățile de la Berlin au extins perioada de avertizare până mâine dimineață. Pentru astăzi, 14 martie 2017, au fost raportate 603 zboruri anulate.

Greva la Berlin

Lufthansa a anulat toate zborurile interne din/spre Aeroportul Tegel. În aceeași situație se află și airBerlin, raportând anularea a 75 de zboruri. Mai sunt afectate și zborurile din/spre Berlin-Tegel operate de Air France, Brussels Airlines și Swiss.

Însă cele mai multe zboruri au fost anulate de transportatorii low-cost, care operează pe Aeroportul Schönefeld. easyJet a anulat 49 de zboruri, iar Ryanair a anunlat 31 de zboruri. Transportatorul low-cost irlandez pune presiune pe autorități și cere stoparea acestei greve ”nejustificate”.

Purtătorul de cuvânt al sindicatului Verdi anunță șanse 50/50 ca această grevă să continue și în ziua de miercuri. Se cere mărirea salariului/oră și condiții mai bune pentru personalul de la sol.

Dacă aveți zboruri programate din/spre Berlin, vă recomandăm să consultați starea acestora înainte de a ajunge la aeroport.

Leave A Reply

Your email address will not be published.