KLM introduce o suprataxă de 250 de euro pentru zborurile cu plecare din Amsterdam!

0 947

În urma unor verificări tarifare, s-a constatat că prețurile la biletele de avion KLM au o suprataxă de 250 EURO. BTN Europe a observat această modificare tarifară, iar KLM a confirmat. Suprataxa se aplică până pe 3 octombrie la unele zboruri europene cu plecare din Amsterdam.

Măsura a fost luată pentru a diminua creșterea numărului de pasageri în contextul în care aeroportul Schiphol din Amsterdam are deficit de personal la birourile de securitate. Pentru a scădea numărul de pasageri, companiile aeriene sunt nevoite să anuleze zboruri sau, cum e cazul KLM, să suprataxeze pasagerii în speranța de a scădea cererea. Probabil vom mai vedea această suprataxă și în alte zile, în special pe zborurile europene.

KLM confirmă introducerea suprataxei

KLM a furnizat următoarea declarație la scurt timp după publicarea articolului în BTN Europe: „Pentru a reduce numărul de pasageri locali din cauza crizei de forță de muncă în securitate la Schiphol, KLM a trebuit să ia o serie de măsuri. Una dintre acestea este impunerea unei suprataxe. Această taxă nu a fost comunicată în mod corespunzător agenților de turism și, prin urmare, clienților noștri. Pentru aceasta, ne cerem scuze.

În opinia personală, suprataxarea nu va rezolva problema crizei de personal. Poate va fi o gaură mai mare în bugetul pasagerului, dar cu siguranță avioanele vor fi pline și, în consecință, tot nu se va diminua numărul de călători.

În decursul acestui an, KLM a fost să anuleze mii de zboruri în diferite zile. Cea mai recentă criză a zborurilor a fost în perioada 17-19 septembrie când KLM a fost nevoită să anuleze peste 30 de zboruri de pe o zi pe alta.

Pe lângă toate aceste neplăceri, KLM a anunțat și creșterea taxei de zbor de la 7.95 EURO la 26.34 EURO, ca urmare a unei decizii guvernamentale. Noua taxă se va aplica de la 1 ianuarie 2023.

Leave A Reply

Your email address will not be published.