blank

Kim Jong-un a confirmat proiectul pentru Aeroportul Internaţional Wonsan

0 1.002

Kim Jong-un, liderul suprem al Coreei de Nord, a aprobat proiectul pentru transformarea aeroportului militar, din provincia Kangwon, în aeroport civil. Aeroportul Internaţional Wonsan va avea de două terminale ovale de 36000 de metri pătraţi fiecare (unul pentru zboruri interne, celălalt pentru zboruri internaţionale). Fiecare terminal va putea primi până la 6 avioane simultan şi va adăposti magazine şi restaurante. Noul aeroport a fost desenat de PLT Planning & Architecture din Hong Kong.

În prezent, Aeroportul Wonsan are două piste, una din beton pe direcţia 16/34 şi lungă de 2408 metri, iar a două este de 2301 metri şi pe direcţia 02/20. În urma modernizării, pistele vor fi lungite până la 3500 de metri. Aeroportul este proiectat să primească până la 1.2 milioane pasageri anual şi va costa aproximativ 200 de milioane de dolari.

Ţinând cont că activitatea turistică este aproape zero în Coreea de Nord, acest proiect poate fi văzut ca un deschizător de drumuri şi probabil că vom asista la relaxarea unor reguli în turismul nord coreean.

Leave A Reply

Your email address will not be published.