Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Kennedy Space Center împlineşte 50 de ani

0 369

Centrul Spațial John F. Kennedy (KSC) sărbătoreşte astăzi 50 de ani de la înfiinţare. Centrul Spațial Kennedy a fost creat și a evoluat pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale Americii privind programul spațial cu echipaj. Inițial cunoscută sub numele de Launch Operations Directorate (LOD), baza a fost autorizată în 1958, în timpul administrării președintelui Dwight D. Eisenhower și depindea de Marshall Space Flight Center din Alabama.

În contextul concurenței cu Uniunea Sovietică, centrul s-a dezvoltat considerabil în anii ’60 ca urmare a scopului fixat de John F. Kennedy în 1961 – aselenizarea înainte de 1970. Primind numele lui John F. Kennedy în 29 noiembrie 1963, centrul a devenit cunoscut datorită programului Apollo, prin intermediul căruia oameni au ajuns pentru prima dată pe Lună.

Leave A Reply

Your email address will not be published.