blank

K-9 Piper, Wildlife Control Officer la Aeroport Cherry Capital, Michigan

0 994

Articolul acesta este dedicat unui personaj aparte. Faceţi cunoştinţă cu K-9 Piper, Wildlife Control Officer la Aeroport Cherry Capital, Michigan. Mai exact, Piper are grijă de pistele Aeroportului Cherry Capital din Traverse City, Michigan, şi ţine la distanţă păsările şi alte animale sălbatice.

K-9 Piper, Wildlife Control Officer

După cum aţi putut observa, este vorba despre cel mai bun prieten al omului. Piper este un câine din rasa Border Collie şi lucrează la aeroport împrună cu stăpânul său, Brian Edwards.

Brian Edwards lucrează la aeroport din 2008. În 2012, a devenit propietarul lui Piper şi s-a gândit să-i ofere un job. A urmat o perioadă de pregătire şi dresaj nu tocmai uşoară. În ianuarie 2015, Piper a început oficial munca la aeroport. Kevin Klein, directorul aeroportului Cherry Capital, a văzut în Piper un angajat de nădejde, care are misiunea să ţină la distanţă, de pistele aeroportului, gâştele, raţele şi chiar bufniţele de zăpadă. Îşi petrece majoritatea timpului în patrulare, sporind astfel siguranţa zborurilor. Câinii din rasa Border Collie sunt perfecţi pentru acest tip de muncă.

În noiembrie 2015, Piper s-a accidentat la picior, în timp ce sărea din maşină pentru a alunga o bufniţă de zăpadă, ceea ce dovedeşte că meseria lui nu este uşoară. Acum este în recuperări, dar nu stă acasă. Se simte bine printre avioane şi elicoptere şi ne demonstrează că-i place ceea ce face.

Piper poartă o pereche de ochelari pentru a-şi proteja ochii de lumina soarelui, dar şi de murdărie. Are, de asemenea, antifoane pentru protecţia urechilor.

K-9 Piper ştie că a ajuns vedetă pe internet şi chiar a acordat un interviu. Îi puteţi urmări activitatea pe instagram sau youtube.

Piper nu este singurul câine cu job la un aeroport, dar din păcate autorităţile nu ţin o evidenţă a acestora. În SUA, aeroportul Fort Myers a fost primul care a antrenat un câine pentru misiuni speciale, începând cu 1999.

Din informaţiile noastre, Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Otopeni deţine câini din rasa Border Collie pentru astfel de misiuni de patrulare. Poate o să-i cunoaştem într-o zi!

Leave A Reply

Your email address will not be published.