Japonia plănuiește să-și deschidă granițele pentru turiștii străini, din iunie 2022!

0 323

Kyodo scrie că autoritățile japoneze plănuiesc să reia eliberarea vizelor pentru turiștii străini, din iunie. Reamintim că țara nu a mai eliberat vize turistice de la sfârșitul anului 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.


Guvernul analizează în prezent această problemă. Încă din mai, primele grupuri de turiști străini pot fi admise în Japonia, dar cu aprobare specială. De asemenea, intrarea poate fi permisă rudelor străinilor care locuiesc în Japonia în „cazuri excepționale”.

În prezent, pot intra în Japonia doar cetățenii japonezi, străinii rezidenți permanent în țară cu vize pe termen lung și diplomații. În același timp, există o restricție de intrare – nu mai mult de 10.000 de persoane pe zi.

Regulile de carantină sunt, de asemenea, ușor complicate. Toată lumea trebuie să facă un test PCR înainte de a călători în Japonia, iar acesta trebuie să fie negativ. Dacă ai trei doze de vaccin, va trebui să te izolezi la cazare în primele trei zile în țară, apoi să faci un alt test. Dacă nu sunteți vaccinat sau aveți mai puțin de trei doze administrate, vă izolați 7 zile într-un hotel special. Pf! Am spus că regulile sunt complicate.

În orice caz, deși s-ar putea să nu puteți vizita încă Japonia ca turist, regulile se schimbă în mod regulat. Fiți cu ochii pe actualizări și începeți să planificați călătoria.

Leave A Reply

Your email address will not be published.