Italia va ridica regulile de intrare COVID-19 începând de la 1 iunie!

0 794

Autoritățile italiene au dezvăluit luni că țara intenționează să renunțe la toate regulile de intrare pentru toți călătorii ce doresc să intre în țară.

Vestea a fost anunțată de ministrul Sănătății al Italiei, Roberto Speranza. El a spus că actuala cerință de a prezenta un permis COVID la sosirea în Italia nu va fi prelungită când expiră pe 31 mai.

Potrivit declarației ministrului, începând cu 1 iunie, toți călătorii, indiferent de țara de origine, nu vor mai fi obligați să dețină un certificat valabil de vaccinare, recuperare sau testare atunci când ajung în Italia.

Aceasta înseamnă că, de îndată ce noua măsură intră în vigoare, tuturor li se va permite intrarea fără restricții. Cu toate acestea, autoritățile italiene nu au confirmat încă oficial ridicarea regulilor de intrare.

Italia este una dintre țările UE care au menținut cele mai stricte restricții din cauza ratelor ridicate de infecție pe care le-a înregistrat în primele etape ale pandemiei.

Până în prezent, toți călătorii au fost obligați să prezinte un certificat de vaccinare care să ateste că titularul a efectuat vaccinarea primară în ultimele nouă luni sau a primit o vaccinare de rapel. Italia a acceptat, de asemenea, certificate de recuperare care dovedesc că deținătorul s-a vindecat de COVID în ultimele nouă luni, precum și a acceptat rezultatele testelor COVID-19.

Cu toate acestea, cu sezonul de călătorie de vară fiind aproape și cu majoritatea celorlalte țări UE/SEE renunțând la regulile de intrare, Italia a decis să facă același lucru. În plus, se crede că decizia autorităților italiene de a renunța la regulile de intrare cu COVID-19 vine și în urma ratelor scăzute de infecție, precum și a ratelor ridicate de vaccinare.

În timp ce autoritățile italiene încă trebuie să confirme ridicarea regulilor de intrare COVID, un total de 19 țări UE/SEE au renunțat deja la toate restricțiile. Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croația, Cipru, Danemarca, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, România, Slovenia, Suedia și Elveția și-au eliminat toate regulile până acum. Tuturor călătorilor li se permite intrarea fără restricții în aceste țări.

Leave A Reply

Your email address will not be published.