Italia, Spania și Portugalia păstrează restricțiile de călătorie în timpul sărbătorilor de Paște

1 465

În ciuda îmbunătățirii situației COVID-19 și a ratelor ridicate de vaccinare, Italia, Spania și Portugalia au decis să mențină restricțiile de intrare în vigoare în perioada vacanței de Paște.

Reguli de călătorie în Italia

Ministrul Sănătăţii al Italiei, Roberto Speranza, a confirmat anterior că ţara sa va păstra măsurile actuale de intrare cel puţin până pe 30 aprilie. Aceasta înseamnă că toți cei care intenționează să viziteze Italia în următoarele zile vor trebui să prezinte dovada COVID-19 la intrare.

În prezent, Italia aplică aceleași reguli de intrare pentru toți călătorii, indiferent de țara lor de origine. Toată lumea trebuie să prezinte un certificat valabil de vaccinare, recuperare sau testare pentru a li se permite intrarea fără restricții în Italia.

„La intrarea în Italia, călătorii sunt obligați prin lege să prezinte unul dintre certificatele verzi COVID-19 sau altă certificare recunoscută ca echivalentă (finalizarea seriei de vaccinare sau testul de recuperare sau test)”, se arată în declarația Ministerului italian al Sănătății.

În plus, Ministerul subliniază că călătorii care sosesc trebuie să completeze și Formularul de localizare a pasagerilor înainte de plecare.

Reguli de călătorie în Spania

În mod similar, Spania și-a extins și regulile actuale de intrare pentru toți călătorii care sosesc până pe 30 aprilie. Ministerul Spaniol al Sănătății explică că reguli diferite se aplică călătorilor din UE și din afara UE. Călătorilor din UE li se permite intrarea fără restricții atâta timp cât dețin un certificat valabil de vaccinare, recuperare sau testare.

Pe de altă parte, călătorilor din țări terțe li se permite intrarea în Spania numai dacă au fost vaccinați sau recuperați de virus.

Reguli de călătorie în Portugalia

La fel ca cele două țări menționate mai sus, Portugalia continuă să solicite călătorilor să prezinte dovezi la intrare. Toți călătorii cărora li se permite intrarea în Portugalia trebuie să prezinte un certificat de vaccinare, de recuperare sau de testare.

Italia, Spania și Portugalia aplică aceleași reguli de valabilitate pentru certificatele COVID. Un certificat de vaccinare este considerat valabil în aceste trei țări dacă dovedește că titularul a efectuat vaccinarea primară în ultimele nouă luni sau a primit o doză suplimentară de vaccin.

Pe de altă parte, certificatele de recuperare sunt recunoscute la intrarea în aceste țări numai dacă documentul dovedește că deținătorul s-a vindecat de virus în ultimele 160 de zile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.