ITA Airways va părăsi Aeroportul Milano Malpensa, din 8 ianuarie 2024!

0 278

ITA Airways va întrerupe zborul Milano-New York în ianuarie, ultimul zbor rămas al companiei aeriene din Malpensa.

Pe 8 ianuarie 2024, ITA AIrways va încheia un lung capitol din istoria aviației comerciale italiene. La ora 10.45, zborul AZ 605, ora locală, va ateriza pe Aeroportul Malpensa din Milano, sosind de pe aeroportul JFK din New York, marcând ultimul serviciu care va fi operat de transportatorul italian ITA Airways pe Aeroportul Malpensa.

ITA Airways, compania aeriană creată în 2021 din cenușa Alitalia, va părăsi aeroportul din Malpensa încheind o etapă importantă în aviația comercială italiană.

Sub diferitele sale denumiri, transportatorul italian Alitalia și-a menținut prezența pe aeroportul Malpensa de la începutul operațiunilor comerciale în 1948 până în octombrie 2020, când ultimul zbor rămas către Roma Fiumicino a fost suspendat și nu au fost alte servicii de la acest aeroport.

Noua ITA Airways, considerată compania națională al Italiei, și-a reluat serviciul către New York-JFK, fiind singurul zbor lung-curier operat în afara hub-ului său principal de la Aeroportul Fiumicino din Roma.

ITA Airways va continua să zboare de la Aeroportul Milano Linate, însă fără zboruri lung-curier pentru că are pista scurtă. Linate are o capacitate restrânsă, cu traficul restricționat la 18 mișcări de aeronave pe oră, dar ITA Airways deține aproximativ 70% din sloturile de aterizare și decolare pe aeroport.

Fiind la doar opt kilometri de Milano, Linate este ideală pentru zboruri pe distanțe scurte către destinații europene, în timp ce Aeroportul Malpensa este situat la aproape 50 de kilometri de oraș și poate fi accesat doar cu mașina sau trenul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.