blank

Istanbul – Samarkand cu Turkish Airlines, din 16 martie 2018

Săptămâna aceasta a fost inaugurată ruta Istanbul - Samarkand, Uzbekistan, aceasta fiind a 302 destinație din rețeaua Turkish Airlines.

0 578

Orașul Samarkand a fost adăugat în lista patrimoniului UNESCO, iar de săptămâna aceasta face parte din rețeaua Turkish Airlines. Este a 302 destinație spre care zboară avioanele TK, fiind una turistică.

Istanbul – Samarkand cu Turkish Airlines

Vor fi două zboruri săptămânale, în zilele marți și vineri, operate după orarul:

TK 372 Istanbul 06:00 – 12:20 Samarkand
TK 373 Samarkand 13:50 – 17:05 Istanbul

Samarkand, oraș aflat pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, găzduiește madrașuri, moschei, muzee, morminte, capodopere arhitecturale.

Samarkand este a doua destinație din Uzbekistan, după capitala Tashkent, spre care zboară Turkish Airlines. Astfel vor fi consolidate relațiile între cele 2 țări. Turkish Airlines a început să zboare spre Usbekistan încă din 1992.

În prezent, Turkish Airlines efectuează 7 zboruri săptămânale spre Tashkent și 2 zboruri săptămânale spre Samarkand, urmând ca în viitorul apropiat să fie introdusă și a 3-a frecvență spre noua destinație.

Samarkand a fost întemeiat de perși, având o pondere economică importantă în provincia Ahemenid. Înflorirea economică a orașului se datorează așezării geografice favorabilă comerțului (situat la nord de drumul comercial „Drumul Mătăsii”). În anul 329 î.Hr cetatea este cucerită de Alexandru cel Mare.

Sub stăpinirea musulmană dezvoltarea orașului este rapidă, mai ales sub domnia persană a dinastiei Samanizilor. Mongolii sub conducerea lui Ginghis Han distrug orasul în anul 1220.

Sub domnia hanului mongol Timur-i-Leng, Samarkand este reconstruit și devine capitala imperiului acestuia. În anul 1868, sub administrație rusească, orașul va fi integrat în Turkistan. În 1925, Samarkand devine capitala Uzbekistanului. În 1930, capitala Uzbekistanului este mutată la Tashkent.

Leave A Reply

Your email address will not be published.